Raseinių naujienų portalas

Naujienos

Rengiamos naujovės dėl „pakuotės“ mokesčio ir elektronikos atliekų

Seimo narė Virginija Vingrienė Seime registruotose įstatymų pataisose siūlo pastebimai mažinti pakuočių mokesčio tarifus. Pavyzdžiui, plastikinių pakuočių mokesčio tarifas mažėtų nuo dabartinio 521 euro iki 154 eurų už toną. Pasak parlamentarės, dabartiniai tarifai per dideli ir neatitiko realių pakuočių atliekų sutvarkymo kaštų.

Siūloma taisyti ir elektros bei elektroninės įrangos (EEĮ) atliekų tvarkymo reglamentavimą. Planuojama, kad vietoj banko garantijų ar laidavimo draudimo sutarčių teikimo, EEĮ transporto priemonių, baterijų ir akumuliatorių sutvarkymo pareigų nevykdantys gamintojai ir importuotojai privalėtų deklaruoti ir sumokėti mokestį už aplinkos teršimą.

Elektronikos gamintojų ir importuotojų organizacijos vadovė Veronika Masalienė pataisas vadina reikalingomis. Pasak jos, mokestis kaip sankcija būtų taikomas tik EEĮ ir kai kurių kitų gaminių atliekų nesutvarkiusioms įmonėms, tad sąžiningai pareigas vykdančių ūkio subjektų jis neturėtų gąsdinti.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarų
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus

Contact Us