Raseinių naujienų portalas

Kultūra

Į Šilines atvyksta net keturios užsienio delegacijos

Švenčiant 410 metų Mergelės Marijos pasirodymų Šiluvoje sukaktį ir Valstybės atkūrimo šimtmetį, Raseinių rajono savivaldybei šie atlaidai ypatingi. Savivaldybės mero Algirdo Griciaus kvietimu į rajoną atvyksta ir Šilinių atlaiduose dalyvaus net 4 užsienio delegacijos.

Rugsėjo 9-12 d. mūsų krašte viešės Portugalijos Ourem savivaldybės, kurios teritorijoje yra visame pasaulyje Dievo Motinos apsireiškimais garsi Fatima, meras su komanda. Šis vizitas taps istoriniu įvykiu mūsų rajonui, nes rugsėjo 11 d., antradienį, Savivaldybės didžiojoje salėje Ourem ir Raseinių savivaldybės pasirašys tarpusavio bendradarbiavimo sutartį, kurios vienas pagrindinių tikslų – garsinti Portugalijoje Šiluvą, kaip vieną reikšmingiausių katalikiškojo pasaulio šventovių ir pirmąją Švč. Mergelės Marijos apsireiškimo vietą Europoje, o mūsų krašte skleisti gerąją žinią apie Portugalijos Fatimos šventovę, taip pat bendradarbiauti kultūros, švietimo, sporto ir kt. srityse.

Kad būtų užmegzti ryšiai su portugalais ir apsirašyta sutartis, buvo nuosekliai dirbama dvejus metus – pats Savivaldybės meras Algirdas Gricius buvo nuvykęs į Fatimą, daug pastangų įdėjo Savivaldybės tarybos nariai, administracijos specialistai, VšĮ „Atrask Raseinius“ kolektyvas, Šiluvos miestelio bendruomenė ir kt. Š. m. rugpjūčio 21 d. posėdyje Savivaldybės taryba vienbalsiai pritarė Raseinių rajono savivaldybės ir Portugalijos Respublikos Ourem savivaldybės bendradarbiavimui ir bendradarbiavimo sutarčiai.

Atskiru vizitu rugsėjo 15 d. į Šiluvos atlaidus atvyksta Fatimos šventovės vicerektorius, kuris susitiks su meru. A. Griciumi, o su dvasininkija aptars bendradarbiavimo gaires tarp Fatimos ir Šiluvos bažnyčių.

Rugsėjo 13-16 dienomis rajone lankysis dvi delegacijos iš Lenkijos – Mlavos ir Liubartovo savivaldybių, kurios taip pat susitiks su Savivaldybės meru, joms bus pristatyta Šiluva kaip viena svarbiausių pasaulio šventovių.

Visiems svečiams tiek iš Portugalijos, tiek iš Lenkijos paruoštos turiningos priėmimo programos. Užsienio delegacijos dalyvaus šv. Mišiose Šiluvos bazilikoje ir apžiūrės Šiluvos miestelį, Jono Pauliaus II piligrimų namuose susitiks su Kauno arkivyskupijos vyskupu Lionginu Virbalu, aplankys Tytuvėnų vienuolyno ansamblį, šalia Šiaulių esantį garsųjį Kryžių kalną, Raseinių krašto istorijos muziejų, Nemakščių muziejuką, dalyvaus edukacinėje lietuviško kulinarinio paveldo programoje Betygalos bendruomenės namuose ir kt.

Kaip teigia meras Algirdas Gricius, užsienio delegacijų apsilankymas Šiluvos atlaiduose ir bendradarbiavimo sutarties su Ourem savivaldybe pasirašymas – tai pirmasis rimtas žingsnis, garsinant mūsų rajoną, populiarinant Šiluvos vardą pasaulyje ir plėtojant piligriminį turizmą.

Raseinių raj. savivaldybės informacija ir nuotr.

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarų
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus

Contact Us