Raseinių naujienų portalas

Naujienos

Vidutinio greičio matuoklių duomenys bus apdorojami per mėnesį

„Mažiausiai po mėnesio galėsime komentuoti“, – BNS sakė Lietuvos kelių policijos tarnybos viršininkas Vytautas Grašys, paklaustas, ar yra pagal tokią sistemą nustatytų pažeidėjų.

Lietuvoje jau daugiau nei savaitę veikia 25 vidutinio greičio matuoklių sistemos, jos veikia be sutrikimų, kaupiami užfiksuoti duomenys.

„Dabar jie gula į tarpinį archyvą, o Informacinių ryšių departamentas kalibruoja savo sistemas, kad galėtų perduoti policijai. Kai apdoros, pažeidėjų kiekį žinos policija“, – BNS sakė Lietuvos automobilių kelių direkcijos vadovo pavaduotojas Eduardas Grinaveckas.

Už tvarkingą matuoklių veikimą atsakinga direkcija.

Vidutinio greičio matuokliai apdrausti, kaip ir kiti greičio matuokliai. Lietuvoje yra pasitaikę nemažai greičio matuoklių suniokojimo atvejų.

25 vidutinio greičio matuoklių sistemos, iki rugsėjo 1-osios fiksavusios pažeidimus, dabar duomenis apie juos perduoda Administracinių nusižengimų registrui.

Tai reiškia, kad visoje Lietuvoje išdėstytos 25 sektorinio greičio matuoklių sistemos matuoja vidutinį transporto priemonių greitį tam tikrose kelių atkarpose, o eismo pažeidėjai sulauks baudų.

Pagal šią sistemą, viena kamera užfiksuoja automobilį ir važiavimo pro ją laiką, o kita –  tuos pačius duomenis ruožo pabaigoje. Sektorinio greičio sistema pagal atstumą tarp kamerų ir ruožo pradžioje bei pabaigoje užfiksuotą laiką apskaičiuoja vidutinį greitį. Jį viršijus, formuojamas pažeidimo protokolas.

Prieš įvažiuojant į kiekvieną sektorinio greičio kontrolės ruožą, vairuotojus įspėja specialūs kelio ženklai, informuojantys apie greičio matuoklius ir ruožo, kuriame matuojamas greitis, ilgį.

Automobilių kelių direkcijos duomenimis, daugiausia tokių matuoklių – po šešis – įrengta aplink Vilnių ir Panevėžį, po keturis – valstybinės reikšmės keliuose aplink Prienus ir Marijampolę.

Be pirminio tikslo – matuoti vidutinį transporto priemonės greitį, ateityje matuokliais bus galima tikrinti, ar automobilis yra draustas, ar atlikta jo techninė apžiūra ir ar nėra ieškomas kitose valstybėse. Taip pat planuojama, kad sistema leis patikrinti, ar transporto priemonių vairuotojai sumokėjo kelių mokesčius.

Pirminiais duomenimis, apie 70 proc. eismo įvykių įvyksta dėl greičio viršijimo.

Šiemet avarijose jau žuvo 114 žmonių.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarų
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus

Contact Us