Raseinių naujienų portalas

Naujienos

Pirmąjį būstą regionuose galės įsigyti dukart daugiau šeimų – tam skirta 4 mln. eurų

„Šeimos labai aktyviai teikė prašymus – tai matėme jau patį pirmą savaitgalį, kai įsigaliojo įstatymas. Įvertinę prašymų kiekį ir finansines galimybes papildomai 2018 metams numatėme 2 mln. eurų“, – pranešime spaudai cituojamas socialinės apsaugos ir darbo ministras Linas Kukuraitis.

Iki rugsėjo 10 dienos pateikti 1379 prašymai subsidijai gauti, iš jų 586 priimti, 512 – atmesti, nes neužpildyta šeimos turto deklaracija, dar 281 apdorojami.

Anksčiau planuota, kad 2 mln. eurų subsidija būtų išdalyta apie 115 šeimų.

Daugiausia prašymų pateikė šeimos su vienu vaiku – 46 proc., su dviem vaikais – 28 proc., šeimos be vaikų – 22 proc., o su trimis ir daugiau vaikų – 4 proc.

Kauno rajone pateikti 184 prašymai, Klaipėdos – 137, Vilniaus – 118, Panevėžyje – 80. Likę 860 prašymai pateikti kitose savivaldybėse.

Iš vietovių, kur galima pretenduoti į subsidiją, nė vieno prašymo nebuvo pateikta tik Pagėgių savivaldybėje.

Seime yra užregistruotas siūlymas sušvelninti reikalavimus jaunoms šeimoms, kurios būsto ieško didesniuose miesteliuose. Siūloma finansinę paramą skirti ir tais atvejais, kai jauna šeima įsigyja pirmąjį būstą regione, kur kvadratinio metro vertė yra bent 60 proc. mažesnė už nustatytą didžiausią vertę visoje Lietuvoje. Dabar ši riba yra 65 proc. Socialinės apsaugos ir darbo ministerija šiai pataisai pritaria.

Pretenduoti į finansinę paskatą gali jaunos šeimos, kuriose abu sutuoktiniai arba vienas vaikus auginantis tėvas ar mama nėra vyresni nei 35 metų. Jaunos šeimos nariai turi būti deklaravę gyvenamąją vietą Lietuvoje arba įtraukti į gyvenamosios vietos nedeklaravusių žmonių apskaitą.

Būsto kredito suma, pagal kurią apskaičiuojama jaunai šeimai suteikiama subsidija, negali būti didesnė kaip 87 tūkst. eurų. Sklypo įsigijimui, kuriame jauna šeima planuoja statyti būstą, gali būti skiriama ne daugiau kaip 15 proc. būsto kredito sumos.

15 proc. kredito vertės subsidiją pirmajam būstui gaus jaunos šeimos be vaikų, 20 proc. – auginančios vieną vaiką, 25 proc. – du vaikus, 30 proc. – tris ir daugiau vaikų, padengiant iki 87 tūkst. eurų paskolą. Iki 15 proc. paskolos bus galima panaudoti žemės sklypui pirkti, o subsidiją – pradiniam įnašui padengti.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Subscribe
Notify of
guest
1 Komentarai
Naujausi
Seniausi Most Voted
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus
Edgaras

Tai tikrai pakankamai nebloga paskata neseniai susituokusiems ir neturintiems nuosavo busto jauniems zmonems. Dauguma bustus nuomojasi, del tos priezasties neturi galimybiu sukaupti reikiamu pinigu pradiniam inasui. O paskolos atidavimas prilygtu nuomos mokesciui, taciau moketi tektu jau uz savo namus

Contact Us