Raseinių naujienų portalas

Naujienos

Raseinių miesto jubiliejaus atgarsiai

 

 

„Kermošiaus“ lygio vertinti nesiimkim, kas kuo nori, tuo prekiauja. Tačiau, kad šeštadienio turgus persikraustė į miesto centrą – faktas. Kiekvienais metais vis mažėja tautodailininkų, smulkiųjų, mažųjų verslininkų siūlomų dirbinių, kurie sušildyti kuriančio žmogaus meile, tačiau sparčiai daugėja mėsos, žuvies produktų ir kiniškų prekių pasiūla.

Dešimtmečius nekintančios tradicijos

Padiskutuokime apie šventinę programą. Pirmiausiai vyko Nepriklausomybės gynėjų aikštės atidarymas. Apie aikštės grožį ar negrožį jau prirašyta ir prikalbėta. Įvyko gražus, pompastiškas, simbolinis atidarymas.

 

Peržiūrėjus  tolimesnę programą, akcentu tikriausiai reikėtų įvardinti konkurso „Gražinkime savo aplinką“, „Metų ūkis“ apdovanojimus. Beveik dešimtmetį vykstanti privalomoji programa. Rimtai? Tik tiek tėra kuo pasidžiaugti? Gražiai sutvarkytomis sodybomis? O kur mūsų moksleiviai, laimintis tarptautinėse olimpiadose, konkursuose? Kur kuriantys, rašantys, šokantys, dainuojantys mūsų krašto žmonės? Argi nesinori pasveikinti geriausio mokytojo, policijos pareigūno, mediko ir t.t. Gal jau metas gražių ir tvarkingų sodybų, ūkių šeimininkų sveikinimus palikti seniūnams?

Gal laikas seniūnijas „išleisti“ iš palapinių?

Kitas daug diskusijų keliantis šios rudens šventės akcentas, „privalomoji“ programa – seniūnijų kiemeliai. Ne vienas miestelėnas eidamas „paburba“. Jau eilę metų susirinkusi „savų“ kompanija laukia ir vaišina „savus“. „Kažkaip savam mieste svetimas pasijauti,“- lepteli raseiniškis praeidamas. Ir tikrai, gal jau reiktų keisti formatą? Gal išleiskite pagaliau tas seniūnijas iš palapinių?

Nemokamas renginys?

Linksmiausia, daugiausiai žiūrovų sulaukusi renginio dalis – vakare. Kad mūsų rajono žmonėms reikia miesto švenčių, neginčijamas faktas. Žemaičio aikštė tiek raseiniškių ne kada pamato. Taip ir kuriamas bendrystės jausmas, sustojus petys petin, linguojant į muzikos ritmą. Šaukštas deguto, žinoma, buvo vėluojantis „Du Donatai“ atlikėjų koncertas. Antras deguto šaukštas, vieno iš Donatų elgesys. Žinia apie neblaivų atlikėją greit paplito socialiniame tinkle. Vieni raseiniškiai griežtai pasmerkė išgėrusio atlikėjo elgesį, kiti gan tolerantiškai įvertino bandymus pataikyti į taktą.

Įdomi diskusija socialiniame tinkle išsivystė apie „nemokamą“ koncertą. Vienam komentatoriui parašius, kad džiaukitės nemokamu koncertu, kelių minučių bėgyje buvo pateiktas labai svarbus kontrargumentas – renginys nėra nemokamas, ne valdžia moka atlikėjams, o mokesčių mokėtojai. Už tokį sąmoningumą ir norisi pasveikinti! Nėra „nemokamų“ paslaugų ar renginių. Raseinių r. biudžetui šventė kainavo ne vieną dešimtį tūkstančių eurų.

https://www.facebook.com/viliustan/videos/1990469994350985/

Foto ir video: V. Stankevičius

 

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarų
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus

Contact Us