Raseinių naujienų portalas

Naujienos

Kas dešimtas pilietis yra dalyvavęs Konstitucijos egzamine

 

 

Lietuvos žmogaus teisių centro komanda įgyvendina žmogaus teisių apsaugos ir švietimo projektus. Beveik dešimtmetį čia dirbanti Birutė sako tvirtai tikinti, kad teisė – instrumentas žmonių garbei ir orumui apsaugoti. „Pastebiu, kad žmonėms trūksta teisinių žinių ar informacijos, kur reikėtų kreiptis pažeidimų atvejais, todėl tiek valstybinės institucijos, tiek nevyriausybinis sektorius turėtų toliau ieškoti būdų, kaip aktualiomis teisės temomis kalbėti paprastai, atsižvelgiant į žmonių patirtis. Tikiu vizija, kad teisė įgalina sukurti sąlygas, kad visiems būtų patogiau ir geriau gyventi,“ – įsitikinusi Birutė, linkinti Konstitucijos egzaminą ir toliau vystyti taip, kad egzamino klausimai ne tik padėtų geriau pažinti Konstituciją kaip svarbų dokumentą, bet ir būtų susieti su kasdieniu žmogaus gyvenimu.

Konstitucijos egzamino dalyviai jau šį ketvirtadienį – spalio 4 d. – dėl geriausiai išmanančio pagrindinį šalies įstatymą vardo varžysis atskirose grupėse: mokiniai, nuteistieji, aklieji ir silpnaregiai, teisinį išsilavinimą turintys ar siekiantys bei teisinio išsilavinimo neturintys asmenys. Lietuvos bendrojo lavinimo mokyklų ir gimnazijų mokiniai rungsis keturiose amžiaus grupėse: 1-4 klasių, 5-7 klasių, 8-9 klasių ir 10-12 klasių. Kaip jau įprasta, mažiausieji Konstitucijos žinovai į testo klausimus neatsakinės, o savo jėgas išbandys atlikdami kūrybinę užduotį.

Atsakyti į Konstitucijos egzamino klausimus galima ir internetu – naujienų portale DELFI. Testas pritaikytas ir mobiliesiems telefonams. Šioje vieno etapo egzamino kategorijoje skirti trys prizai tiems, kurie ne tik geriausiai, bet ir per trumpiausią laiką atsakys į klausimus.

Geriausias žinias I etape parodę egzamino dalyviai spalio 18 susirungs II etape, o spalio 25 d. net 32 geriausieji Konstitucijos žinovai bus apdovanoti Lietuvos Respublikos Prezidentūroje vyksiančioje ceremonijoje. Juos sveikins egzamino globėja – Prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Laimėtojams skirta daug prizų, kurie pravers toliau plečiant žinių akiratį. Tai – planšetiniai kompiuteriai, elektroninės skaityklės ir kitos vertingos dovanos.

 

Išsamiau: www.konstitucijosegzaminas.lt

Teisingumo ministerijos Visuomenės informavimo skyrius

Subscribe
Notify of
guest
1 Komentarai
Naujausi
Seniausi Most Voted
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus
---

Oho! Super straipsnis!

Contact Us