Raseinių naujienų portalas

Naujienos

Šiandien – Vietos savivaldos diena

 

 

Naujienų portalas raseiniunaujienos.lt pateikė du klausimus 5 Raseinių rajono tarybos frakcijų lyderiams: Onai Babonienei, Edgarui Juškai, Vidmantui Karabinui, Sauliui Mateliui ir Dariui Ulickui.

  1. Kaip vertinate šios kadencijos Raseinių rajono savivaldybės Tarybos darbą, turint mintyje, kad 2015-2019 m. kadencijos laikotarpiu net 4 kartus keitėsi valdančioji koalicija, 4 kartus keitėsi Savivaldybės administracijos direktoriai?
  2. Ko palinkėtumėte kolegoms Tarybos nariams ir Savivaldybės administracijos darbuotojams, kurie savo tiesioginį darbą turi dirbti, kad ir kaip keistųsi valdžios?

 

Edgaras Juška, frakcija RASAI

 

  1. Šios kadencijos Raseinių rajono savivaldybės tarybos darbą vertinčiau kritiškai, nes mūsų darbas turi būti tikslingai nukreiptas į gyventojų problemų sprendimą, jų lūkesčių išpildymą, rajono strateginių ir investicinių projektų operatyvų įgyvendinimą, o šiuo atveju tarybos prioritetai buvo principų, ambicijų ir interesų  tenkinimas, dėl ko darbas destabilizavosi. Mūsų politikams trūksta politinės kultūros, etikos, kuklumo ir tikrų vertybių, kuriomis vadovaudamiesi galėtų kelti rajono įvaizdį. Nemanau, kad rinkėjai itin garbingai ir gražiai atsilieptų apie tarybos darbą, pasididžiavimo mes tikrai nenusipelnėme.
  2. Kad ir kokia nestabili buvo šios kadencijos tarybos veikla, visgi mažais žingsneliais judame į priekį, ir už tai dėkoju Savivaldybės darbuotojų komandai, kurie savo profesionalumu, kūrybingumu, patirtimi ir atsidavimu atliko nuostabų darbą, kurį pastebime ne visi, ir tinkamai neįvertiname. Savo kolegoms – tarybos nariams palinkėsiu susitelkimo, supratimo ir kitokio požiūrio į savo darbą. Pasinaudodamas proga, sveikinu viso rajono žmones su Savivaldos diena

Ona Babonienė, frakcija Lietuvos socialdemokratai

  1. Vertinu dvejopai : Blogai, kai keičiasi  koalicijos dažnai, nes tuomet nėra tvirtumo, tęstinumo, stabilumo. Kartu gerai, kai  paskiausiu atveju, kai nebuvo leista iš biudžeto pelnytis giminėms ir artimiesiems. Biudžetas – rajono gyventojų.
  2. Savivaldybės administracijos darbuotojus sveikinu Vietos savivaldos dienos proga ir linkiu dirbti sąžiningai, teisingai. Nepasiduokite piktnaudžiavimui. Kultūra ir darbas turi nugalėti.

Darius Ulickas, Darbo partijos frakcija

  1. Šios kadencijos politikų darbą galėjau stebėti iš šono (dirbau administracijoje), dabar galiu vertinti ir kaip politikas – esu tarybos narys. Kadencija – įdomi. Pirmiausiai ji išskirtinė tuo, kad pirmą kartą rajonui vadovauja tiesiogiai išrinktas meras. Buvo tikimasi, kad tai įneš nuoseklumo savivaldybės darbe, tačiau taip nenutiko. Raseinių rajone 4 kartus keitėsi administracijos vadovai, 4 kartus – „valdančiosios daugumos“. Kalbant apie priimtus sprendimus, galima teigti, kad jei situacija būtų stabili, jų galėjo būti ženkliai daugiau. Tarybos darbą sunkino nuolatinis politinis „bangavimas“, tai nepridėjo ryžto priimti teisingus sprendimus. Jei bučiau mokytojas, ir reikėtų skirti įvertinimą, patenkinamo pažymio nerašyčiau.
  2. Savivaldybės administracijos darbuotojams norėčiau palinkėti ryžto, susiklausymo, gebėjimo dirbti komandoje. O kolegoms Tarybos nariams, linkiu priiminėti sprendimus, kurie atitinka žmonių lūkesčius, ir jausti moralinę atsakomybę už juos.

Dar du frakcijų lyderiai, Saulius Matelis ir Vidmanatas Karabinas, į klausimus neatsakė.

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarų
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus

Contact Us