Raseinių naujienų portalas

Naujienos

Švietimo ministrė gali toliau dirbti, jei VTEK nenustatys pažeidimo, sako R. Baškienė

„Darant ką nors tai, nėra lengva, ir ministrės atsakomybė didžiulė. Jeigu nieko nedirbtume, tai ir klaidų nedarytume. Šiuo atveju ministrė dirbo, yra tam tikros spragos, tą pastebėjo ir švietimo profsąjungos. Jeigu prie viso šito, vertinant tik etatinio mokytojų apmokėjimo įvedimą, tik tai būtų problema, nebus kitų problemų, ministrė dirbti gali, jeigu neprisidės kokios nors asmeninės VTEK išaiškintos ar kokios kitos spragos“, – trečiadienį interviu Žinių radijui sakė R. Baškienė.

VTEK aiškinasi, ar ministrė neįsipainiojo į interesų konfliktą dėl sutuoktinio laimėtų konkursų švietimo įstaigose.

Valdančiosios Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos pirmininkas Ramūnas Karbauskis antradienį žurnalistams Seime tvirtino, kad švietimo ir mokslo ministrė klaidų neišvengė, bet išliks istorijoje dėl pradėtų reformų.

„Švietimo ministrė ėmėsi labai sunkaus darbo, labai daug reformų – ir aukštojo mokslo, ir etatinis apmokėjimas, ir daugelis kitų sprendimų. (…) Šitoje situacijoje, aišku, klaidų neišvengiama. Manau, kad šita ministrė bent jau dėl savo ryžto dirbti liks bet kokiu atveju istorijoje, kaip ministras, kuris ėmėsi tokių reformų“, – sakė R. Karbauskis.

„Galbūt komandoje yra problemų, galbūt kitų problemų. Kad yra klaidų, tai akivaizdu“, – pridūrė jis.

Dalis mokytojų nepatenkinti nuo rugsėjo įsigaliojus naujai etatinio apmokėjimo tvarkai. Kai kurie pedagogai tvirtina nesulaukę žadėjo algų padidėjimo. Ministrės kėdę dėl to klibina ne tik opozicija, bet ir kai kurie valdančiųjų atstovai – „valstiečių“ frakcijos narys Naglis Puteikis paskelbė rinksiąs parašus interpeliacijai, jei ministrė neatsistatydins.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarų
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus

Contact Us