Raseinių naujienų portalas

Naujienos

Metas ruoštis žiemai. Pirmas darbas – pakeisti automobilio padangas

Perspėja draudimo bendrovės

Dar vis vyrauja nuostata, kad žieminės padangos reikalingos tik tada, kai keliuose yra sniego arba ledo, tačiau neįvertinama neigiamos temperatūros įtakos padangų sukibimui su kelio danga. Didžioji dalis draudimų įmonių informuoja, kad jog spustelėjus pirmajam šaltukui, įvyksta daugiausia eismo nelaimių, kai netvarkingos transporto priemonės vairuotojas neįvertina automobilio techninės būklės bei kelio ir meteorologinių sąlygų.

Įprastos pirmosios eismo įvykių pasekmės – sudaužyti priekiniai žibintai, pramuštas automobilio radiatorius, sugadintas priekinis buferis.  Draudimo bendrovės tokius sąlyginai nedidelius nuostolius įvertina 100 – 1400 eurų. Tačiau svarbu, kad transporto priemonės savininkai atsimintų, kad  jei draudimo bendrovė nustatys, kad nukentėjęs automobilis įvykio metu buvo su netinkamomis padangomis, šias išlaidas turės dengti pats automobilio savininkas.

3 esminiai dalykai, kuriuos turi žinoti automobilių padangas keičiantys vairuotojai

  1. Tinkamas oro slėgis, kuris užtikrina tolygų padangos dėvėjimąsi ir automobilio stabilumą.

2. Tinkamas protektoriaus gylis, kuris ypatingai svarbus esant šlapdribai, važiuojant sniegu padengtais, neasfaltuotais keliais.

3. Ant vienos ašies turi būti montuojamos vienodos padangos, nes tai garantuoja tolygų stabdymą ir sukibimą. Taip pat ant abiejų ašių rekomenduojama montuoti vienodo mišinio padangas, nes taip automobilis bus stabilesnis, lengviau valdomas. Tai itin svarbu važiuojant žiemos sąlygomis.

Subscribe
Notify of
guest
1 Komentarai
Naujausi
Seniausi Most Voted
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus
estarteris.lt

Padangos būtinos ir ne dėl galimos baudos, o dėl savo paties ir kitų eismo dalyvių saugumo. Taip pat labai svarbu patikrinti akumuliatorių, žvakes, ar starteris bei generatorius veikia nepriekaištingai, nes paspaudus šaltukui tai taps labai svarbu.

Contact Us