Raseinių naujienų portalas

Naujienos

Kelių eismo taisyklių pakeitimai. Ką būtina žinoti?

„Žalio“ lapo turėtojai važinės greičiau

Dviejų metų vairavimo patirties neturintys vairuotojai nuo šiol galės važiuoti greičiau. „Žalio“ lapo turėtojai iki šiol keliuose su asfalto ar betono danga galėjo važiuoti 70 km/val. greičiu pagal naujai įsigaliojusią tvarką – 70 km/val. greičio apribojimas pradedantiesiems, kaip ir visiems vairuotojams, išliks tik žvyrkeliuose ar kelio ruožuose, kur yra tokį greitį ribojantys ženklai. Naujosios taisyklės taip pat nustato, kad pradedantieji vairuotojai magistralėse galės važiuoti 100 km/val., o greitkeliuose – 90 km/val. greičiu.

Labiau saugosim pėsčiuosius ir dviratininkus

Nuo šių metų lapkričio 1 d. įsigalioja nauji, pėstiesiems ir dviratininkams apsaugoti skirti, Kelių eismo taisyklių reikalavimai. Vairuotojai artėjantys prie nereguliuojamos sankryžos, įpareigoti anksčiau įvertinti situaciją ir priimti sprendimą praleisti pėsčiąjį. Tai reiškia, kad vairuotojai turi praleisti ne tik į pėsčiųjų perėją įžengusį, bet ir žengiantį arba prie važiuojamosios dalies krašto stovintį ir laukiantį pėsčiąjį.

Dviratininkų saugai gerinti KET nustatyta rekomendacija, kad motorinių transporto priemonių vairuotojai, apvažiuodami arba lenkdami dviratininkus, iki jų paliktų pakankamą šoninį atstumą – ne mažiau kaip 1 metrą, važiuodami iki 50 km/val. greičiu, ir ne mažiau kaip 1,5 metro, jei važiuoja greičiau.

Einant pėsčiųjų perėja draudžiama naudotis mobiliu telefonu

Pėstieji taip pat privelės elgtis atsakingiau. Prieš žengdami į perėją jie turi būti atidūs ir įvertinti, ar eiti saugu. KET papildytos pėstiesiems skirtu reikalavimu – prieš įžengiant į važiuojamąją kelio ar gatvės dalį ir einant ja vengti bet kokių veiksmų – mobiliojo ryšio priemonių naudojimo ir pan., kurie atitrauktų dėmesį nuo aplinkos ir eismo situacijos kelyje stebėjimo bei trukdytų įsitikinti, kad eiti saugu.

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarų
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus

Contact Us