Raseinių naujienų portalas

Naujienos

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento direktoriui siūloma skirti papeikimą

Veiklos nevykdė, todėl nedeklaravo

Pats K. Lukošius BNS anksčiau tvirtino, kad jokios veiklos nevykdo, todėl šio fakto ir nedeklaravo. Atliekant tarnybinį patikrinimą, anot jo paties, buvo domimasi jo priklausymu tam tikroms organizacijoms.

„Nieko nevykdau, nesu joks narys, jei kalbant apie tai, ko klausiama. Kokiais sumetimais daroma, gal galėtų Vidaus reikalų ministerija paaiškinti“, – BNS yra sakęs ugniagesių gelbėtojų vadovas.

„Tiria daug žmonių kompetetingų, daug institucijų dirba, aš jas visas vertinu, gerbiu. Kaip sakė, būsi, turbūt, pats skaidriausias, švariausias, nuostabiausias. Tikiuosi, taip ir bus, bet Lietuvoje problema yra dėl to, kad esi kažką daręs, mokesčius mokėjęs, kažkuo vertęsis“, – pridūrė jis.

Įtartini ryšiai

Gegužės pradžioje  PAGD veiklą įvertino Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT), kuri nustatė, kad egzistuoja glaudūs PAGD darbuotojų ir gaisrinės saugos srityje veikiančio verslo ryšiai, o kai kuriems verslo subjektams galėjo būti sudaromos išskirtinės sąlygos.

VRM pernai jau vertino naujienų portalo 15min.lt skelbtą informaciją, jog K. Lukošius, tapęs ugniagesių vadu, 2017-ųjų vasarį už 165 tūkst. eurų įsigijo nebaigtą statyti namą iš savo buvusio darbdavio – priešgaisrinės saugos srityje veikiančios konsultavimo ir projektų priežiūros įmonės „Poliprojektas“, valdomos taip pat PAGD dirbusio Edvardo Charžausko.

Teisės aktai numato, kad statant objektus, jiems būtina parengti gaisrinės saugos projektus, taip pat atlikti gaisrinės saugos dalies ekspertizę. Tai daro privačios įmonės. Galutinį sprendimą pripažįstant statinį tinkamu naudoti priima statybos užbaigimo komisija. Be kitų atstovų, į ją skiriamas ir vienas iš PAGD teritorinio padalinio vadovų.

Be to, „Poliprojektas“ rengia gaisrinės saugos dalies projektus, oficialiame tinklalapyje ji pristatoma kaip pirmaujanti priešgaisrinės inžinerijos paslaugas teikianti įmone Lietuvoje.

„Poliprojekto“ nuo 2014-ųjų rugsėjo valdoma įmonė „Investavimo projektai“ nupirko K. Lukošiaus turėtos įmonės „Gaisriniai tyrimai“ akcijas už 25 tūkst. eurų, savo ruožtu iš įmonės K. Lukošius už 5 tūkst. eurų nusipirko automobilį. Abu sandoriai įvyko K. Lukošiui jau tapus PAGD vadovu.

Į E. Charžausko įmonę K. Lukošius atėjo iš PAGD – čia jis karjerą pradėjo 1997-aisiais, kaip Gaisrinių tyrimų centro Gaisrų tyrimo poskyrio inžinierius, vėliau dirbo Sertifikavimo tarnybos vyriausiuoju specialistu, o 2006-aisiais tapo PAGD direktoriaus pavaduotoju ir dirbo juo iki 2008-ųjų, kai pasuko į verslą.

2008–2014 metais K. Lukošius dirbo „Poliprojekto“ projektų direktoriumi, nuo 2009-ųjų pabaigos iki 2017 vasario, su metų pertrauka 2013-2014-aisiais, jis buvo ir įmonės „Gaisriniai tyrimai“ vadovas bei akcininkas.

Šią įmonę K. Lukošius perėmė iš to paties E. Charžausko, valdžiusio ją nuo 2006-ųjų. „Gaisriniai tyrimai“ atlieka gaisrinės saugos ekspertizę. Ši įmonė 2011-aisiais buvo laimėjusi 77,8 tūkst. eurų vertės PAGD konkursą teikti mokymo paslaugas.

Vyriausybė dėl nuobaudos PAGD direktoriui turėtų apsispręsti per mėnesį nuo VTEK išvados.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarų
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus

Contact Us