Raseinių naujienų portalas

Naujienos

Žemės mokesčiui sumokėti liko 2 dienos

 

Gyventojai bei įmonės žemės mokesčio deklaracijas gali rasti Elektroninio deklaravimo sistemoje (deklaravimas.vmi.lt), mokėtiną žemės mokesčio sumą galima sužinoti ir prisijungus prie „Mano VMI“ (www.vmi.lt/manovmi) arba užėjus į artimiausią padalinį. Taip pat visą informaciją apie žemės mokestį gali gauti paskambinę VMI Mokesčių informacijos centro trumpuoju telefonu 1882.

VMI duomenimis, šiais metais žemės mokestį jau sumokėjo apie pusė visų žemės savininkų. Likusi jų dalis į savivaldybių biudžetus dar turėtų sumokėti apie 20 mln. eurų. Iš viso šalyje yra per milijoną žemės mokesčio mokėtojų, tačiau dėl savivaldybių nustatytų lengvatų šį mokestį moka tik 717,7 tūkst. gyventojų ir įmonių. Jie šiais metais turėtų į savivaldybių biudžetus sumokėti per 40,2 mln. eurų žemės mokesčio.

VMI primena, kad patogiausias būdas sužinoti individualią mokestinę informaciją – prisijungti prie sistemos Mano VMI (https://www.vmi.lt/manovmi/) arba išmaniesiems telefonams skirtos programėlės e.VMI (https://www.vmi.lt/cms/mobiliosios-programeles).

Daugiau informacijos visais mokesčių klausimais galima rasti VMI internetiniame tinklalapyje www.vmi.lt, taip pat paskambinus trumpuoju numeriu 1882. Telefoninės konsultacijos yra įrašomos ir saugomos 5 m. bei prilygsta rašytinėms konsultacijoms.

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarų
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus

Contact Us