Raseinių naujienų portalas

Naujienos

Iš neblaivios motinas paimtas kūdikis perduotas galimai neblaiviai globėjai?

Tačiau, problema ne vaiko paėmimas iš nesaugios aplinkos (minima, kad tuo metu mama buvo neblaivi), bet jo atidavimas laikino globėjo statusą turinčiai moteriai. Pasak mūsų šaltinio, kūdikis pirmiausiai buvo nuvežtas į globos namus, iš ten skambinta globėjai. Moteris tą vakarą į skambutį neatsiliepė, tačiau atvykusi ryte pasiimti berniuko, aplinkiniams sukėlė įtarimą, kad vakarykščiai ji galimai vartojo alkoholį.

Valerija Jankauskienė, Kauno apskrities vaiko teisių apsaugos skyriaus patarėja Raseinių rajone, į klausimą ar galėjo būti, kad laikina globėja nebuvo blaivi, atsakė: „Tokių duomenų Kauno apskrities vaiko teisių apsaugos skyrius Raseinių rajone neturi. Budinti globotoja charakterizuojama kaip labai atsakinga. Primename, jog vaiko teisių apsaugos specialistai netikrina blaivumo.  Šiuo atveju, vaikų globos namų ar globos centro  darbuotojams, kilus  įtarimams  dėl budinčios globotojos galimo girtumo turėjo imtis  atitinkamų priemonių ir pranešti policijai, nes policijos pareigūnai gali patikrinti asmenų blaivumą ar siūlyti asmeniui tai padaryti sveikatos priežiūros įstaigoje.“

Niekas nesiginčija su faktu, kad Lietuvoje yra didžiulis budinčių globotojų trūkumas. Norint juo tapti neužtenka vien gerų norų. Asmuo norinti globoti (rūpintis) turi įveikti daug procedūrų. Valerija Jankauskienė, Kauno apskrities vaiko teisių apsaugos skyriaus patarėja Raseinių rajone sako, kad darbas nelengvas, reikalauja specialių žinių, gebėjimų ir pasišventimo. Budintis globotojas yra globos įstaigos, kuri pavaldi savivaldybei, darbuotojas. „Norėčiau pažymėti, kad kiekviena savivaldybė tvirtina sąrašą fizinių ir juridinių asmenų, galinčių priimti tėvų globos netekusius vaikus bet kuriuo paros metu. Atsižvelgiant į vaiko amžių, sveikatos būklę bei sutarties su globos centru sąlygas, budintis globotojas turi teisę apibrėžti paslaugų teikimo laiką,“- laikinosios globėjos nereagavimą laiku aiškino specialistė.

Šioje iki galo neaiškioje situacijoje, buvo ar nebuvo laikinoji globėja vartojusi alkoholį, guostis galima tik tuo, kad vaiko laikinosios ir nuolatinės globos (rūpybos) priežiūra yra vykdoma.  Specialistai lankosi, domisi ir seka situaciją.

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarų
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus

Contact Us