Raseinių naujienų portalas

Naujienos

Prieššventinis laikotarpis – intensyvus darbymetis ilgapirščiams

 

 

Joniškyje, Livonijos g., esančioje dėvėtų drabužių parduotuvėje, gruodį užregistruotos net trys kišenvagystės. Visais atvejais nusikaltimai padaryti tomis dienomis, kai parduotuvėje vyko akcijos ir lankytojų čia buvo daug. Kai 80-metė Joniškio gyventoja gruodžio 10 d. išsirinko patikusias prekes ir jau norėjo prie kasos už jas mokėti, pastebėjo, kad jos rankinė atitraukta ir  nebėra piniginės su 80-čia litų. Rinkdamasi drabužius, moteris net nepajuto, kuriuo momentu ji buvo apšvarinta. Po savaitės šioje pačioje parduotuvėje piniginių savo rankinėse pasigedo dar dvi moterys. Viena jų striukes matavosi ne kabinoje, o šalia jos. Tuo metu rankinė buvo padėta ant pasirinktų drabužių. Po matavimosi 66 metų moteris pastebėjo, kad jos rankinė atsegta ir piniginės  nebėra. Kartu su ja joniškietė prarado ir 10 eurų. Kita tą pačia dieną  šioje parduotuvėje  apvogta  moteris neteko 25 eurų. Minėtoje prekybos vietoje   ilgapirščiams drąsiai jaustis padeda viena aplinkybė – vaizdo kamerų nebuvimas. Tad pirkėjams čia nėra saugu ir savo rankinių iš akiračio paleisti nederėtų nė sekundei.

Žmonių susibūrimo vietose saugoti svarbu  ne tik rankines, bet ir savo kišenes. Ilgapirščiai yra taip išmiklinę savo rankas, kad žmonės net nejunta įsiskverbimo į rankinę momento.  45 metų kuršėniškė apie vagystę iš savo striukės kišenės sužinojo tik vakare, kai iš banko mobiliuoju telefonu sulaukė   žinutės, jog kažkas, naudodamasis jos banko mokėjimo kortele,  kėsinosi iš jos sąskaitos paimti pinigų.

Šiauliuose kišenvagių pamėgta vieta yra centrinė miesto turgavietė. Prieššventiniu laikotarpiu čia visada gausu pirkėjų su nemenkomis pinigų sumomis, tad vagys tikisi padoraus grobio. Gruodžio 15-ąją su vyru ir vaiku ant rankų turgavietėje apsipirkti norėjusios jaunos šiaulietės planus sugriovė mikliarankis ilgapirštis. Per prekių pasirinkimo įkarštį dėmesį nukreipusi   į perkamus daiktus moteris rankinėje neberado piniginės su 70-čia litų. Tą pačią dieną centrinėje turgavietėje buvo apšvarintas ir vienas vyras. Tačiau iš jo kišenės ištrauktos piniginės turinys vagišių turėjo nuvilti – joje nebuvo nė vieno euro, tik įvairūs asmens dokumentai ir banko mokėjimo kortelė. Tokiais atvejais piniginė dažniausiai keliauja į šiukšlių dėžę, o apvogtasis turi daug problemų, išsiimdamas naujus dokumentus.  Iš čia išplaukia ir patarimas – dokumentų nesinešiokite piniginėje, nes ji yra nuolatinis vagystės objektas dėl savo tiesioginės paskirties – pinigams laikyti.

Net į bankų skyrius kišenvagiai eina „pasiganyti“, ieškodami išsiblaškiusių žmonių.  Gruodžio 14 d. Pakruojyje, Vytauto Didžiojo g., esančiame banko padalinyje iš 46 metų moters rankinės buvo nugvelbta piniginė su 30-čia eurų.

Kalėdinės mugės ilgapirščiams – irgi viena mėgiamiausių jų darbo vietų, nes masinio susibūrimo vietose lengva likti nepastebėtam, susilieti su minia. Auka čia dažniausiai nusižiūrima iš anksto. Kišenvagiai  stebi, kurie žmonės turi daugiau pinigų, kur įsideda piniginę, įsigiję prekę. Kad nepatrauktumėte vagies dėmesio, nelaikykite ilgai atvertos piniginės, stenkitės, kad kiti žmonės nematytų, kiek joje yra pinigų. Neretai žmonės užmiršta užsegti rankinę arba piniginę įsideda į išorinę striukės  kišenę, kurią ilgapirščiui pasiekti – vieni niekai. Piniginę geriausia laikyti rankinės dugne ir rankinę būtina užsegti. Taip pat piniginės (arba mobiliojo telefono) nereikėtų įsidėti į galinę kelnių kišenę, patikimiau ją turėti vidinėje striukės ar švarko kišenėje. Piniginėse nevalia laikyti ir banko kortelės PIN kodo, nes piniginę nugvelbęs vagis ištuštins ne tik jos turinį, bet ir banko sąskaitas.

Pareigūnai pataria nesinešioti su savimi daug pinigų. Jeigu reikia didesnės pinigų  sumos, padalinkite ją ir  laikykite keliose vietose. Kišenvagiai visada stengiasi savo darbą atlikti kuo tyliau ir nepastebimiau. Jeigu jie matys, kad jūs saugote savo daiktus ir savo dėmesio ilgam nesutelkiate pašaliniams dalykams, jie prie jūsų neis.

 

    Šiaulių apskr. VPK informacija 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarų
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus

Contact Us