Raseinių naujienų portalas

Kita

VRK nariai siekia didesnio atlygio už darbą

 

Anot dienraščio, komisijos nariams, kuriems darbas VRK nėra pagrindinė jų veikla, prie dabar uždirbamų 500–600 eurų tai leistų prisidurti dar maždaug 300. Be to, jie nori atsisakyti reikalavimo mėnesio pabaigoje pildyti darbo laiko apskaitos žiniaraščius ir nurodyti, kokius darbus dirbo ir kiek laiko tam sugaišo. Pagal naują tvarką užtektų nurodyti tik komisijos labui išdirbtų valandų skaičių.

VRK narė Aistė Žilinskienė aiškino, kad iki šiol komisijos nariai nemažai laiko sugaišdavo spręsdami įvairius einamuosius klausimus, o už šį darbą esą nebuvo atlyginama. Todėl nutarta, kad dažnai nematomai jų veiklai per mėnesį papildomai gali būti skiriama iki 40 valandų, o už darbą per posėdžius būtų apmokama pagal faktą. „Dabartinę tvarką reikėjo keisti, nes dėl jos kildavo įvairių konfliktų. Man taip pat nepatinka, kai VRK pirmininkė kartais tyčiojasi iš komisijos narių, savavališkai nubraukdama jų užsirašytas valandas. Bet dabar svarstoma forma man irgi nepriimtina – neužtenka nurodyti vien darbo valandas, būtina įvardyti ir atliktus konkrečius darbus“, – sakė A. Žilinskienė.

VRK vadovė Laura Matjošaitytė nepritaria naujai tvarkai. Anot jos, ji neužtikrintų skaidrumo.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarų
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus

Contact Us