Raseinių naujienų portalas

 

Projekto Partizanų Lietuva nesustabdomi ir atkaklūs žygeiviai įveikę lietų, šaltį ir sniegą visai priartėjo prie galutinio tikslo – Prisikėlimo apygardos, kurioje netrukus susitiks Pietų (Nemuno) ir Vakarų (Jūros) sričių partizanų atstovai su pačiu Jonu Žemaičiu-Vytautu. Liko vos trys etapai iki istorinės deklaracijos pasirašymo dienos, tad planuojame likusius savaitgalius: sausio 19 d. (Lyduvėnai-Tytuvėnai), vasario 2 d. (Šiaulėnai-Radviliškis), vasario 16 d. (Minaičiai-Balandiškis-Minaičiai), praleisti drauge ir, kaip mūsų vadai, pakiliai sutikti šią ypatingą dieną!

Taigi, jau sausio 19 d. (šeštadienį) žygiuojame Raseinių ir Kelmės r. sav. apie 20 km maršrutu Lyduvėnai-Tytuvėnai, po Partizanų Lietuvos vėliava kartu su pačiais įdomiausiais vietų pasakojimais, kuriais dalinsis šio žygio vedliai archeologas Žilvinas Montvydas-Paliūnas bei istorikė Rugilė Grendaitė-Venera.

O žygio išvakarėse – sausio 18 d. (penktadienį) Tytuvėnų regioninio parko direkcijoje 16.00 val., nepamirštame sudalyvauti projekto viename paskutiniųjų kultūrinių vakarų „Kol širdis man plakti nenustos…“. Tai pokalbių, partizanų poezijos ir dainų vakaras skirtas 100-sioms partizano Broniaus Krivicko gimimo metinėms. Renginyje žada dalyvauti ir savo prisiminimais pasidalinti ryšininkė Elena Zablockyte-Daina, o istorikai – savo įžvalgomis bei mintimis apie kovotojų įkvėpimo šaltinį.

Daugiau informacijos ir registracija – Facebook paskyroje Partizanų Lietuva:  https://www.facebook.com/PartizanuLietuva/

Projektą organizuoja Lietuvos laisvės kovos įamžintojų sąjūdis, žygius kuruoja Pėsčiųjų žygių asociacija, Lietuvos gen. P. Plechavičiaus karių sąjungos Šiaulių rinktinė ir žygeivių klubas „X kilometras“. Projektą globoja LR prezidentė Dalia Grybauskaitė, remia UAB „Mokas IT“, UAB „Manjana“, prof. dr. Algis Mickūnas ir geri diedukai.

Bičiuliai: Lietuvos kariuomenė, Lietuvos šaulių sąjunga, Leidykla „Versmė“, Kelmės rajono savivaldybė, Tytuvėnų regioninis parkas.

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarų
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus

Contact Us