Raseinių naujienų portalas

NaujienosSveikata

Kaune registruotas tymų atvejis

 

Šia užkrečiamąja liga susirgo 44 metų moteris. Pastarąjį kartą tymų atvejis Kauno apskrityje registruotas pernai gruodį, aiškinamasi, ar šie atvejai galėjo būti susiję.

Daugiau tymų atvejų pernai Kauno apskrityje nefiksuota.

Negalutiniais duomenimis, Lietuvoje pernai registruota apie 30 susirgimo atvejų, nustačius tymų protrūkio židinį Visagine.

Europoje per pastaruosius 12 mėnesių registruota daugiau kaip 12 tūkst. susirgimų tymais, iš jų 35 baigėsi mirtimi. Daugiausia sergančiųjų tymais nustatyta Prancūzijoje, Graikijoje ir Italijoje.

Tymai yra užkrečiamoji liga, valdoma skiepais. Vaikai Lietuvoje pagal profilaktinių skiepijimų kalendorių skiepijami dviem tymų, raudonukės ir epideminio parotito (MMR) vakcinos dozėmis, kai sulaukia 15–16,5 mėn. ir 6–7 metų.

Sąlytį su tymais sergančiu asmeniu turėjusiems asmenims per 72 val. rekomenduojama viena MMR vakcinos dozė, jeigu asmuo yra imlus tymams (neskiepytas, skiepytas tik viena vakcinos doze ar nesirgęs) ir sveikatos stebėjimas iki 18 dienų po sąlyčio.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarų
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus

Contact Us