Raseinių naujienų portalas

Naujienos

Ką nuveikė Raseinių liberalai per pastaruosius keturis metus?

 

 

Vienas svarbiausių ir didžiausią pokytį visam rajonui atnešęs Raseinių liberalų įgyvendintas siekis – tai Raseinių turizmo ir verslo informacijos centro „Atrask Raseinius“ įkūrimas. Šio centro aktyvumo dėka vos per pirmuosius dvejus gyvavimo metus Raseinių rajone buvo suorganizuota daugiau nei  70 ekskursijų, sulaukta daugiau nei 2000 turistų iš Lietuvos ir užsienio šalių. O kur dar suorganizuoti renginiai: „Raseiniškių protai“, fotoalbumo „100 neatrastų Raseinių krašto vietų“ pristatymas, šiuolaikinės baltų kultūros festivalis „Mėnuo Juodaragis“, daugybė seminarų verslo atstovams, pėsčiųjų žygiai, kino filmų seansai miesto parke ir t.t. Iki tol Raseinių rajono turizmu rūpinosi vos vienas savivaldybėje atsakingas žmogus, kai tuo tarpu dabar surinkta profesionali, jaunatviška ir kūrybiška komanda kasmet reprezentuoja Raseinius įvairiose turizmo parodose, prisideda prie kultūros skatinimo mūsų krašte ir net konsultuoja verslo atstovus apie galimybes kurti savo įmones šiame regione.

Ne ką svarbesniu projektu tapo ir siekis Šiluvą paversti tikru piligrimystės centru, žinomu visoje Europoje. Raseinių liberalai buvo ne tik pirmieji, kuriems kilo ši idėja, bet ir tie, kurių dėka buvo užmegztas ryšys su Ourém (Portugalijoje) miestu. Nepaisant to, kad šiuos du miestus skiria tūkstančiai kilometrų, Raseiniai ir Ourém turi labai daug bendro. Ourém miestas, kaip ir Raseiniai, turi panašų gyventojų skaičių, panašų administracinį suskirstymą į seniūnijas, o didžiausias panašumas – Švč. Mergelės Marijos apsireiškimai bei jiems pagerbti skirtos šventovės Šiluvoje ir Fatimoje. Tiesa, Fatimoje šią šventą vietą sezono metu vidutiniškai aplanko 9 mln. piligrimų! Profesionaliai išvystyto religinio turizmo dėka suklestėjo šio miestelio ekonomika ir atsigavo  vietinis verslas. Tuo tarpu Šiluvos potencialas dar yra neišnaudotas. Tai supratę, būtent Raseinių liberalai inicijavo bendradarbiavimo sutarties pasirašymą su Fatima, kas reiškia ne tik parašus ant popieriaus, bet ir galimybę pasiimti visą gerąją patirtį vystant religinį turizmą ir tai pritaikant Šiluvoje.

Dar vienas svarbus tikslas, kurio iniciatoriais buvo būtent Raseinių liberalai – tai 18 mėn. trukęs projektas „Bendras Lietuvos–Lenkijos valstybinių priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo tarnybų patobulinimas“. Mūsų pastangų jėga buvo surasti projekto partneriai (Šilalės rajono priešgaisrinė tarnyba ir Lenkijos Grodeko valsčius), parašytas projektas ir gautas finansavimas iš Europos regioninės plėtros fondų. Bendra projekto vertė siekė 706 690 Eur, iš kurių Raseinių priešgaisrinei saugos tarnybai atiteko 225 687 Eur. Įgyvendinat šį projektą buvo rengiamos ugniagesių šventės, ugniagesių teorinių ir praktinių mokymų bei mainų programos, o svarbiausia – Raseinių priešgaisrinės saugos tarnyba (kaip ir kitos dvi projekto partnerės) įsigijo naują gaisrų gesinimo automobilį su pilnai sukomplektuota šiuolaikiška gelbėjimo įranga.

Tiesa, per keturis pastaruosius metus buvo įgyvendinta ir ne tokių didingų darbų, tačiau jie tikrai buvo ilgai laukti ir svarbūs kai kurioms mūsų krašto bendruomenėms. Pavyzdžiui, mūsų liberalų dėka, buvo atnaujintos tinklinio aikštelės prie Bažnyčios tvenkinio, kuriose visą praėjusią vasarą buvo galima nuolat matyti žaidžiančius ir aktyviai sportuojančius raseiniškius.

Taip pat Ariogaloje buvo atnaujintas fontanas, turgaus aikštė, renovuota ir sutvarkyta sporto salė. Gruzdiškės bendruomenės namuose buvo įrengta lauko scena, o Kalnujų bendruomenė džiaugiasi sutvarkytu ir atnaujintu bendruomenės namų pastatu. Verta prisiminti ir sakurų parko įkūrimą Raseiniuose, į kurio atidarymą būtent Raseinių liberalų kvietimu atvyko net pats Japonijos ambasadorius! Šis vizitas ateityje taip pat gali būti reikšmingas, kalbant apie investicijų plėtrą Raseinių rajone.

Taigi, kol visi dalina pažadus ir atsako už savo žodžius, Raseinių liberalai, pirmiausia, prisimena, kas buvo padaryta mūsų krašto žmonių labui. Na, o apie ateities darbus – jau irgi pakalbėsime netrukus.

 PAGRINDINĖJE NUOTRAUKOJE: Raseinių liberalų komanda (Iš kairės – Šarūnas Plavinskas, Svetlana Rumšienė, Rosvaldas Kunickas, Audrius Norkus, Inga Stoškevičienė ir Rožė Žičkienė)

 

Politinė reklama, apmokėta iš LRLS rinkiminės sąskaitos. Užsakymo nr. 2019/02-19

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarų
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus

Contact Us