Raseinių naujienų portalas

Politika

Ar tikrai žinote, kur vykti balsuoti?

 

 

Kovo 3 d. raseiniškiai vėl vyks į savo apylinkes rinkti rajono mero ir tarybos narių. Akylesni rinkėjai jau pastebėjo, kad yra pasikeitęs, jų balsavimo apylinkės, adresas. Tačiau kiek tokių, kurie atidžiai skaito rinkėjo kortelę, raseiniškių suskaičiuotume? Didžioji dalis norinčių balsuoti, kovo 3 d. pasiėmę dokumentus trauks ten, kur yra įpratę. Tačiau net trijų rinkiminių apylinkių balsuotojai turėtų žinoti, kad jų balsavimo apylinkė perkelta į kitą vietą.

Staigmena laukia net 2 212 raseiniškių. Stonų apylinkėje balsuojantys miestelėnai šiemet turės pakeisti kryptį – balsavimo urnos jiems bus paruoštos ne Prezidento Jono Žemaičio gimnazijoje, o Raseinių Marcelijaus Martinaičio bibliotekoje.

„Šiemet vyks net treji rinkimai.  Rinkimų apylinkių buveinės patvirtintos visam laikotarpiui, o vienų rinkimų metu, Prezidento Jono Žemaičio gimnazijoje, vyks egzaminai. Jų metu, patekti į mokyklos patalpas, pašaliniams asmenims draudžiama. Todėl buvo pakeistas Stonų apylinkės adresas į kitą,“- į klausimą kodėl šiemet pakeista įprasta balsavimo vieta, atsakė Raseinių rinkimų komisijos pirmininkė Rima Andriukaitienė. Į klausimą ar yra pagalvota, kaip kuo plačiau paskleisti informaciją rinkėjams, kurių rinkiminių apylinkių adresai pakeisti, pirmininkė atsakė, kad visa informacija yra patalpinta internetiniame puslapyje www.raseiniai.lt. Informaciją planuojama patalpinti viename iš rajono savaitraščių. „Apylinkių komisijų pirmininkai yra paprašyti, ant buvusių rinkimų apylinkių pastatų durų, užkabinti informaciją apie adresų pasikeitimą. Žmonės, nešiodami vardinius kvietimus savo apylinkių rinkėjams, informavo apie patalpų pasikeitimą,“- aiškino R. Andriukaitienė.

Ariogališkių ir Norgėlų rinkėjų dėmesiui! Jūsų rinkiminių apylinkių adresai taip pat pasikeitė:

Ariogalos rinkimų apylinkė Nr. 14 persikėlė į patalpas, esančias Gedimino g. 11, Ariogala (Kultūros centro pastatas),

Norgėlų  rinkimų apylinkės Nr. 39 rinkėjai balsuoti kviečiami į bendruomenės namų patalpas, adresu: Akacijų g. 1, Norgėlai.

Raseinių rajono rinkimų apygardoje yra 46 apylinkės, mažiau nei pusėje (20 apylinkių), yra pritaikytos žmonėms su negalia.

2019-ieji Lietuvoje – trejų rinkimų metai. Kovo 3 d. vyks savivaldybių tarybų ir merų rinkimai, gegužės 12 d. bus renkamas prezidentas, gegužės 26-ąją – 11 Europos Parlamento (EP) narių.

 

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarų
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus

Contact Us