Raseinių naujienų portalas

Naujienos

VRK perspėja dėl apsimetėlių 

Policija teigia, kad pastarąją parą nebuvo pradėta naujų ikiteisminių tyrimų dėl galimų rinkimų pažeidimų, nors pareigūnai sulaukia vis daugiau pranešimų.

Vyriausioji rinkimų komisija savo ruožtu perspėja, kad pinigus siekiantys išvilioti sukčiai gali apsimesti rinkimų komisijos nariais.

„Pranešimai eina ir eina, matyt, jų daugės kas valandą“, – BNS sekmadienio rytą sakė policijos atstovas Ramūnas Matonis.

Iki sekmadienio vidurdienio policija buvo gavusi 119 pranešimų. Daugiausia gauta iš Alytaus apskrities – 44 pranešimai, iš Vilniaus apskrities – 32. 16 pranešimų apie galimus pažeidimus gauta iš Tauragės apskrities, 11 – iš Kauno.

„Daugiausia pranešimų gauta dėl agitacijos, kad įtartini asmenys atvežė, ėjo prie bankomato, stovi įtartinas automobilis“ – sakė R. Matonis.

Pareigūnai toliau atlieka septynis ikiteisminius tyrimus dėl trukdymo pasinaudoti rinkimų teise arba rinkimų dokumento suklastojimo, visi jie pradėti iki šeštadienio ryto.

Keturi tyrimai atliekami Alytaus apskrityje, du – Vilniaus apskrityje, vienas – Kauno apskrityje.

Vyriausiosios rinkimų komisijos pirmininkė Laura Matjošaitytė savo ruožtu įspėjo rinkėjus, kad rinkimais gali pasinaudoti apsimetėliai sukčiai.

„Rinkėjai informuoja apie tai, jog asmenys, galimai apsimetę komisijos nariais, skambina, siūlosi ateiti į svečius. Nei VRK, nei rinkimų komisijų nariai neskambina rinkėjams prieš tai rinkėjams nesusisiekus ir neklausia jų kokios nors informacijos, nesisiūlo atvykti į namus. Be to, balsavimas namuose šiandien nevyksta“, – žurnalistams sakė L. Matjošaitytė.

Pasak jos, rinkėjai, sulaukę skambučių ir prašymų pateikti informaciją, turėtų nedelsiant pranešti policijos pareigūnams telefonu 112.

Rinkimus stebinti visuomeninė organizacija „Baltosios pirštinės“ informavo, kad ji sulaukė daug pranešimų dėl galimų politinės reklamos pažeidimų.

Organizacija teigia, kad balsavimo metu socialinės rūpybos, slaugos, įkalinimo įstaigose bei ligoninėse stebėtojai dažniausiai fiksavo balsavimo slaptumo neužtikrinimą, kai pažeidžiami rinkėjai balsuoja rinkimų komisijų ir įstaigos darbuotojų akivaizdoje.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarų
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus

Contact Us