Raseinių naujienų portalas

Sveikata

Medikai neišrašinės pažymų pateisinančių vaiko sirgimo faktą. Atviros durys piktnaudžiavimui?

 

 

Ugdymo įstaigos susidurs su dideliu iššūkiu. Mokyklos pačios privalės priimti sprendimus, kaip pateisinti vaiko pamokų praleidimą.

„Šiandien konkrečiai komentuoti dar nenoriu ir negaliu, pats studijuoju dokumentus. Tačiau iš esmės keičiasi sukurta lankomumo apskaitos sistema. Tai galima pavadinti ir perversmu,“- naujovę atsargiai vertino Linas Dargevičius, Prezidento Jono Žemaičio gimnazijos direktorius.

Pasidomėjus, ar naujoji tvarka netaps puikia galimybe, ypač vyresniųjų klasių mokiniams, piktnaudžiauti ir praleidinėti pamokas, direktorius atsakė: „Mokinys nelankyti mokyklos gali tik dėl 3 pateisinamų priežasčių: šaltis, artimųjų mirtis ir liga. Visi kiti pamokų praleidimai – tėvų atsakomybė. Vertinant naują tvarką, mokykla privalės kažkaip reaguoti, įtarusi piktnaudžiavimo atvejus. Sakykim, jeigu vaikas iki 16 m. ir mes negauname jokio pateisinimo, kodėl jis nelanko mokyklos, mums liks vienintelė galimybė – kreiptis Į Vaiko teisių tarnybą. Visiškai kitokia situacija būtų jau su pilnamečiais, pamokas praleidinėjančiais, moksleiviais, jiems grėstų pašalinimas iš ugdymo įstaigos. Šiandien ši naujovė reikalauja išsamaus teisininkų paaiškinimo,“- kalbėjo L. Dargevičius.

Pasak gimnazijos vadovo, ši nauja Sveikatos ministerijos patvirtinta tvarka, dar „šviežia“ Švietimo ir mokslo ministerijai, tad kaip spręsti šį klausimą, kokią tvarką turės pasitvirtinti mokyklos – kol kas didelis klausimas.

Iš vienos pusės yra nemažai pliusų – gydytojai susimažins eiles prie savo kabinetų, tėvams nereikės vesti vaikų į gydymo įstaigas, tačiau iš kitos pusės kyla retorinis klausimas, kaip ugdymo įstaigos gebės kontroliuoti priežastis dėl kurių yra praleidinėjamos pamokos arba kas atleis, ar patars nelankyti kūno kultūros pamokų? Tėvai?

Iki šiol galiojo tvarka, kad tėvai galėdavo pateisinti pirmas tris ligos dienas parašydami raštišką paaiškinimą. Mokiniui į mokykla neatvykus ilgiau, jau būdavo reikalinga gydytojo pažyma apie ligą.

 

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarų
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus

Contact Us