Raseinių naujienų portalas

Naujienos

Policijos reidas: nuo rastų galimai narkotinių medžiagų iki kasteto

 

 

Vasario 26-osios vakarą pareigūnai pričiupo bandantį nelegaliai užsidirbti 51-erių Raseinių, Šaltinio gatvės gyventoją. Į namus atėjusiam vyriškiui jis pardavė vieną litrinį alaus butelį ir 10 pakelių kontrabandinių cigarečių. Vyras neneigė savo kaltės bei policininkams geranoriškai pateikė namuose laikytus dar 6 butelius alaus ir 14 pakelių kontrabandinių cigarečių. Nors už tą patį vyras jau buvo baustas, savo veiklos, kaip matyti, nekeičia.

Dėl akcizais apmokestinamų prekių įsigijimo, laikymo, gabenimo, naudojimo ar realizavimo, pažeidžiant nustatytą tvarką, ir už neteisėtą vertimąsi komercine veikla, neturint licencijos, prekiautojui pradėtos trys administracinio nusižengimo teisenos.

Kovo 1-osios vakarą, reido metu, Raseinių mieste, ties PC MOKI VEŽI aikštele, policijos pareigūnai sustabdė automobilį AUDI A 4. Automobiliu vykstančiųjų paklausus, ar šie neveža neleistinų daiktų, tyrėjų dėmesį patraukė vieno keleivio įtartinas elgesys. Atlikus 18-mečio vaikino apžiūrą, jo striukės kišenėje rastas kastetas. Lietuvos Respublikos ginklų ir šaudmenų kontrolės įstatymo 7 straipsnio 2 dalies 7 punktas tokius ginklus naudoti civilinėje apyvartoje draudžia. Dėl neteisėto disponavimo nešaunamuoju ginklu pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Kovo 2-osios vakare į pareigūnų akiratį pateko Raseinių rajono, Grajauskų kaimo ribose, šalikelėje stovintis įtartinas automobilis AUDI A 4. Apžiūros metu 25-erių vairuotojos piniginėje policininkai rado plastikinį maišelį su baltos spalvos milteliais, įtariama, narkotinėmis medžiagomis. Moteris buvo sulaikyta ir uždaryta į areštinę. Dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis Raseinių rajono policijos komisariate pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Su narkotinėmis medžiagomis Kėdainių rajono gyventoja pareigūnams pakliūna nebe pirmą kartą. Praėjusių metų gruodžio 1-ąją Raseinių rajone, Lepšiškės kaime, tos pačios moters automobilio SAAB 9-3 salone Raseinių policijos Veiklos skyriaus tyrėjai rado tris plastikinius maišelius su metamfetaminu ir vieną plastikinį maišelį su kanapėmis bei smulkintuvą. Tąkart moteris prisipažino pati vartojanti narkotines medžiagas ir automobilyje rastus narkotikus iš nepažįstamo asmens įsigijusi savo reikmėms.

Policijos pareigūnai dėkoja pilietiškiems asmenims, ragina gyventojus elgtis atsakingai bei primena, jog tokios ir panašios policinės priemonės bus intensyviai vykdomos ir toliau.

Šiaulių apskr. VPK informacija

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarų
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus

Contact Us