Raseinių naujienų portalas

Naujienos

Atvirų durų dieną policiją aplankė didelis būrys jaunimo

Balandžio 3-ąją Šiaulių apskrities vyriausiajame policijos komisariate vyko Atvirų durų diena. Policija sulaukė didelio būrio jaunimo, besidominčio teisėsaugininko profesija. Policininko profesija, jų darbu tądien domėjosi daugiau nei 200 jaunuolių iš Šiaulių miesto ir apskrities.
Renginio dalyvius pasveikinęs Šiaulių apskrities policijos vadovas Ramūnas Sarapas  pasidžiaugė, kad tiek daug jaunų žmonių domisi policijos pareigūno profesija ir išreiškė viltį, kad ši diena jiems padės apsispręsti, pasirenkant būsimą gyvenimo kelią.
Svarbią ir įdomią informaciją Atvirų durų dienoje pristatė Lietuvos policijos mokyklos ir Mykolo Romerio universiteto atstovai. Mokyklos atstovai papasakojo apie šios įstaigos veiklą, supažindino su atrankos tvarka, mokymosi sąlygomis, kursantams suteikiamomis socialinėmis garantijomis, o svečiai iš Mykolo Romerio universiteto supažindino su studijų programomis, įsidarbinimo teisėsaugos institucijose perspektyvomis, pristatė studentų veiklą, laisvalaikį, kūno kultūros ir sporto laimėjimus, atsakė į visus dominančius klausimus.

Lankytojai didžiuliais plojimais pasitiko policijos kinologus. Visiems buvo labai smalsu pamatyti dresuoto šuns triukus bei sužinoti,  kur ruošiami kinologai, kaip pasirenka šunis, kaip juos moko. Patrulių rinktinės kinologų būrio pareigūnai su augintiniais pademonstravo pagrindinius gebėjimus. Kinologų šunims teko ir jau įprasta užduotis – surasti salėje narkotines medžiagas.

Visi sukluso salėje pasirodžius policijos instruktoriams. Jie šūksniais ir šūviais nuginklavo į salę netikėtai įsiveržusį „nusikaltėlį“.

Praėjus daugiau nei valandai, iš aktų salės visi lankytojai susirinko policijos kieme. Čia renginio dalyviai buvo supažindinti su kriminalisto darbo subtilybėmis, nusikalstamų veikų tyrimu. Kriminalistinių tyrimų tarnybos darbuotojai svečiams papasakojo apie savo darbe naudojamą kriminalistinį lagaminą ir jame esančias priemones bei medžiagas. Akcentavo, kad tai be galo kruopštus, sunkus ir daug kantrybės reikalaujantis darbas.

Patrulių rinktinės pareigūnai, kelių policininkai taip demonstravo policijos ginkluotę ir specialiąsias priemones, apie darbo subtilybes pasakojo bendruomenės pareigūnai ir policijos instruktoriai.

Atvirų durų dienos renginys tęsėsi daugiau nei dvi valandas.

Tą pačią dieną atvirų durų renginys vyko ir Pakruojo rajono policijoje. Čia policijos darbu domėjosi daugiau nei 100 moksleivių – nuo pirmoko iki abituriento.

Šiaulių apskr. VPK informacija

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarų
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus

Contact Us