Raseinių naujienų portalas

Naujienos

Ką mums planuoja nauja valdančioji koalicija? Ši informacija – tik už pinigus


Vakar vyko du 9-o šaukimo Tarybos posėdžiai. Pirmame, rytiniame, kaip rašėme vakar, paaiškėjo, kad dingo sąrašas, kuriame Tarybos nariai išsirinko komitetus, kuriuose planavo darbuotis. Tad akademinę valandą trukęs, visiškai be reikalo suorganizuotas, rytinis posėdis buvo tik įžanga. Visgi naujoji valdžia pasiekė savo – įvykdė rokiruotę komitetuose. Tvarkietei Aldonai – Onai Radčenko persirašius į Sveikatos apsaugos ir socialinių reikalų komitetą, valdantieji turi daugumos kontrolę 4 iš 5 esamų komitetų.

Tarybos nariai iš naujo įsirašę į komitetus, jau būreliais rinkosi į Komitetų posėdžius, kuriuose reikėjo išsirinkti pirmininkus, bei apsvarstyti sprendimo projektus, už kuriuos mūsų politikai turėjo balsuoti po piet suplanuotame 3-ame posėdyje. Beje, visuose komitetuose pirmininkai buvo išrinkti, nepasisekė tik tvarkiečiui Vidamantui Karabinui, jis netapo Ūkio ir informacinės visuomenės plėtros komiteto pirmininku.

Rytinis posėdis išsiskyrė ne tik „triukšmu“ dėl dingusių dokumentų. Pagal galiojančią tvarką, suformuota valdančioji dauguma privalo turėti bendrą programą, pagal kurią dirbs artimiausius 4 metus. Tvarkietis Vidmantas Karabinas tokią, valdančiosios koalicijos programą, pradžioje rytinio posėdžio įteikė. Tačiau, opozicijoje esantiems tarybos nariams paprašius ją paviešinti, meras Andrius Bautronis nutarė nesivarginti. Motyvas – neprivaloma. Taip buvo atimta galimybė išgirsti, ką mums žada suformuota valdančioji koalicija, gi socialdemokratai, konservatoriai, valstiečiai ir tvarkiečiai ne tik, kad transliuoja skirtas ideologijas, jų ir rinkiminės programos buvo skirtingos.

Apibendrinant vykusį posėdį, galima daryti išvadą, kad šios kadencijos Tarybos veikloje nereiktų stebėtis dingusiais dokumentais ir reikia pamiršti patį pagrindinį visų pažadą – dirbti žmonių labui. Šiandien iš rajono gyventojų buvo atimta galimybė išgirsti pagal kokią programą dirbs naujoji valdžia, nes mūsų politikų laikas svarbesnis. Tiesa, pasak mero A. Bautronio, valdančiosios daugumos programa bus paskelbta spaudoje. Didžioji dalis net gali įvardinti, kokiame savaitraštyje. Už šios programos paskelbimą meras ir valdančioji dauguma savo mylimam laikraščiui atseikės apvalią sumelę.  

Pastarieji iš dabartinės valdančiosios daugumos (išskyrus valstiečius, jie mūsų rajone politiniai naujokai) gavę 45 000 eurų galės ir toliau džiaugtis sočiu gyvenimu raseiniškių sąskaita.

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarų
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus

Contact Us