Raseinių naujienų portalas


Respublikinis vaikų piešinių ir nuotraukų konkursas „Lietuvos paukščiai 2019“ buvo organizuotas jau penktus metus. Jame siekiama, kad vaikai, tėvai ir pedagogai kuo daugiau sužinotų apie Lietuvoje gyvenančius paukščius ir pažvelgtų į juos menininkų akimis.

Raseinių rajono kultūros centro dailės studijos mokiniai aktyviai dalyvavo šiame konkurse. Buvo labai kruopščiai nutapyti nuostabūs Lietuvos paukščiai, kuriuos pamatė mažieji menininkai.

Šiais metais konkurso organizatoriai sulaukė 502 vaikų piešinių ir 67 nuotraukų iš visos Lietuvos: Alytaus, Anykščių, Babtų, Biržų, Elektrėnų, Kaltinėnų, Kalvarijos, Kauno, Kėdainių, Kybartų Klaipėdos, Kretingos, Kuršėnų, Lentvario, Luokės, Marijampolės, Mažeikių, Pabradės, Panevėžio, Prienų, Radviliškio, Raseinių, Raudondvario, Šiaulių, Švenčionių, Ukmergės, Vabalninko, Visagino, Vievio, Vilkaviškio, Zarasų, Zapyškio, Vilniaus ir kt.

Kompetentingai komisijai teko ilgai paplušėti, kol atrinko geriausius kūrinius. Tarp laimingųjų yra ir dvi Raseinių rajono kultūros centro dailės studijos mažosios menininkės: Medėja Vaitkevičiūtė ir Emilija Savickaitė. Jos, savo amžiaus grupėse, laimėjo I vietas ir buvo apdovanotos ne tik diplomais, bet ir I vietos medaliais. Emilijos piešinys „Skanauju“ buvo geriausias 117 III-kų piešinių grupėje, o Medėjos darbas „Jau susirinko visa šeimyna“ – 139 IV-okų piešinių grupėje. Kiekvienais metais šiame konkurse dailės studijos vaikai laimi prizines vietas už spalvingus ir įdomius piešinius.

Visi vaikai kuria gražesnį, spalvingesnį, linksmesnį pasaulį, kuris džiugina ir džiugins ne tik juos, bet ir aplinkinius.

Teksto ir nuotraukų autorė:

RRKC dailės studijos vadovė Dalia Rapalytė

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarų
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus

Contact Us