Raseinių naujienų portalas

Naujienos

Referendumas dėl Seimo narių skaičiaus mažinimo neįvyko


Referendumas dėl Seimo narių skaičiaus mažinimo nuo 141 iki 121 neįvyko, nors dauguma balsavusiųjų palaikė siūlomą Konstitucijos nuostatą.

Pirminiais duomenimis, sekmadienį surengtame referendume dėl Konstitucijos 55 straipsnio pataisos dalyvavo apie 47 proc. rinkėjų, o referendumui įvykti reikėjo ne mažiau kaip 50 proc. aktyvumo.

Siūlomą nuostatą dėl Seimo narių skaičiaus mažinimo palaikė dauguma – per 75 proc. – balsavusiųjų referendume.

Seimo narių skaičius būtų sumažintas, jei esant ne mažiau kaip 50 proc. aktyvumui už tai būtų pasisakę daugiau kaip pusė dalyvavusiųjų, bet ne mažiau kaip trečdalis visų rinkėjų, t. y. 824 tūkst. 135 rinkėjai.

Valdančiųjų „valstiečių“ inicijuotame referendume siūlyta Konstitucijoje nustatyti 121 vietos parlamentą vietoje dabartinių 141.

Šio siūlymo iniciatorius, „valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis dėl neįvykusio referendumo kaltina konservatorius.

„Tai rodo, kad konservatoriai, ragindami savo rinkėjus neimti biuletenio, paprasčiausiai pasielgė tiesiog šlykščiai. Nes jie prieš penketą metų yra siūlę Seime, kad reikia mažinti Seimo narius, jie dabar visą tai yra kategoriškai pamiršę“, – BNS sakė R. Karbauskis

„Situacija tokia – 80 proc. Lietuvos žmonių pasisakė, kad reikia mažinti, jie padarė taip, kad nesusidaro 50 proc. dalyvavusiu ir tokiu atveju prisiima visą politinę atsakomybė, jog sužlugdė referendumą, kuriame tauta būtų aiškiai palaikiusi sprendimą mažinti Seimo narių skaičių iki 121“, – teigė R. Karbauskis.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarų
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus

Contact Us