Raseinių naujienų portalas

Politika

Tapti europarlamentarais nori 3 raseiniškiai. Jei pasisektų vienam iš jų, mūsų lauktų dar vieni rinkimai

T

Už geros savaitės rinksime savo šalies atstovus į Europos parlamentą. Europos Parlamentą sudaro 751 nariai, išrinkti 28 išsiplėtusios Europos Sąjungos valstybėse narėse. Nuo 1979 m. nariai renkami 5 metams per tiesioginius visuotinius rinkimus. Lietuvai atstovauja 11 politikų, Latvijai – 8, Estijai – 5 politikai.

Nors dėl europarlamentaro mandato rinkiminė kova gan vangi, tačiau norinčių Lietuvai atstovauti šioje institucijoje netrūksta. O galbūt šiemet pasiseks ir turėsime savo, raseiniškį europarlamentarą?

Trys politinės partijos į savo rinkiminius sąrašus įrašė Raseinių krašto politikus:

Gan aukšta, 11 reitingo vieta sąraše atiteko partijos Tvarka ir Teisingumas nariui, Raseinių raj. savivaldybės Tarybos nariui – Vidmantui Karabinui;

13-u Darbo partijos sąraše įrašytas Tarybos narys Darius Ulickas;

15 –as – Lietuvos Valstiečių ir Žaliųjų sąjungos narys, LR Seimo narys (išrinktas Raseinių vienmandatėje apygardoje) – Arvydas Nekrošius.

Seimo narys A. Nekrošius – aktyviausias dalyvis šiuose rinkimuose: dalyvauja debatuose, reklamuojasi socialiniuose tinkluose, miestą puošia plakatais. Tačiau jo sėkmės atveju – raseiniškiai liks be vienmandatėje apygardoje išrinkto Seimo nario.

A. Nekrošiui gegužės 10 d. buvo išsiųsti klausimai, norint sužinoti ir visuomenę informuoti: ar jis atsisakys LR Seimo nario mandato, jei laimės rinkimus į Europarlamentą, iš kokių lėšų yra finansuojama jo rinkiminė kompanija, ir ar vykdo agitaciją tiesioginio darbo metu.

Politikai – vieši ir visuomenei atskaitingi asmenys, teikti informaciją juos įpareigoja Valstybės tarnybos įstatymas, bei Politikų profesinės etikos ir elgesio kodeksas. Mūsų krašto LR Seimo narys atsakyti į klausimus nepanoro.

Jei Seimo narys dalyvauja vietos savivaldos ar Europos parlamento rinkimuose, laimėjimo atveju jis turi apsispręsti, ką renkasi: lieka dirbti Seime, ar renkasi Tarybos nario, ar Europos parlamentaro mandatą. Neseniai įvykę savivaldos rinkimai, kuriuose dalyvavo nemažas kiekis Seimo narių įrodė, kad žinomi politikai labiau linkę papuošti sąrašą, padėti pritraukti rinkėjus, o po to mandatą perduoti kitiems. Tačiau kalbant apie Europos parlamentą ir lyginant lietuvišką Seimo nario atlyginimą ir galimybes su Europos parlamento, reikia manyti, kad Seimo nariai, gavę Europos parlamentaro mandatą, tikrai rinksis pastarąjį. O ką rinksis mūsų LR Seimo narys?

Nuotraukos iš socialinių tinklų

Subscribe
Notify of
guest
2 Komentarų
Naujausi
Seniausi Most Voted
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus
Alma T.

Darius Ulickas labai geras zmogus! Palinkesiu sekmes!

Rinkėja

Jei būtų rinkimai į Mėnulį, pirmu numeriu, be teisės sugrįžti, siųsčiau Ulicką.

Contact Us