Raseinių naujienų portalas

Kita

Dėl girtumo nieko nepamenančio vairuotojo automobilis rastas ant mokyklos laiptų


                      Radviliškio rajone, Vaitiekūnų kaime, krikštynų šventėje dalyvavęs ir su kitu jų dalyviu susipykęs neblaivus 44 metų kaunietis sėdo prie automobilio vairo ir išvažiavo.  Kur alkoholio įaudrintos mintys vedė vyrą, neaišku, tačiau jo automobilis „Ford Galaxy“ apie 3 val. nakties buvo pastebėtas Grinkiškio miestelyje pakibęs ant laiptų, vedančių prie mokyklos pagrindinio įėjimo durų.

                      Tokį vaizdelį išvydo pro mokyklą naktį važiavęs vaikinas. Priėjęs prie apdaužyto automobilio, jis išvydo prie vairo miegantį vyrą. Nubėgęs į šalia mokyklos esantį  budinčių ugniagesių pastatą, jis vieną jų pasikvietė draugėn. Abu priėmė sprendimą, kad mobiliuoju telefonu reikia užfiksuoti miegančio už vairo vairuotojo vaizdelį ir tik tada jį pažadino. Šis iš pradžių prašė nepranešti  policijai, o po to pėsčiomis  pasišalino iš įvykio vietos.

                      Apie 4 val. Radviliškio rajono policijos komisariato pareigūnai jį surado žingsniuojantį Grinkiškio miestelyje, prie Sodų g. esančios užtvankos. Sulaikytajam  nustatytas 1.58 prom. girtumas. Vairuotojas buvo uždarytas į areštinę. Už transporto priemonės vairavimą esant neblaiviam (kai  nustatytas 1,51 ir daugiau prom.) jam pareikštas įtarimas. Už tai gresia bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki vienerių metų. Kaunietis eismo įvykio aplinkybių dėl savo girtumo paaiškinti negalėjo. Jis tik prisiminė, kad dalyvavo krikštynose, ten su kažkuo apsipyko ir išvažiavo. Kaip atsidūrė ant mokyklos laiptų, jis neprisiminė. Tačiau mokyklos teritorijoje nuniokoti gėlynai ir krūmynai bylojo, kad neblaiviam vairuotojui jie pastojo kelią. Laimei, kad kelyje nepasitaikė joks žmogus.

       Šiaulių apskr. VPK atstovė spaudai Gailutė Smagriūnienė

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarų
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus

Contact Us