Raseinių naujienų portalas

Kita

Raseiniuose TS-LKD (konservatoriai) patyrė fiasko


Politinės partijos rinkimus į Europarlamentą gali vertinti kaip „apšilimą“ prieš 2020 m. vyksiančius Lietuvos Respublikos Seimo rinkimus. Lieka ne tiek daug laiko išstudijuoti rezultatus ir ruoštis naujai kovai.

Analizuojant situaciją Raseinių rajone, t.y., lyginant partijų rezultatus (kovo mėnesį įvykusių savivaldos ir rinkimų į  EP) galima teigti, kad Raseinių krašte formuojasi nauji politiniai lyderiai.

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos Raseinių sk. rezultatai, tai yra gauti balsai, rodo spartų šios partijos populiarumo augimą mūsų rajone. Valstiečiams, per rinkimus į Europarlamentą, raseiniškiai atidavė  2 552 balsus, o tai yra 28 proc. daugiau nei per rinkimus į savivaldą. Kita politinė partija, „paauginusi“ savo rinkėjų skaičių – Darbo partija. Už šios partijos atstovus į EP balsavo 17 proc. daugiau kraštiečių (lyginant su savivaldos rinkimais ).

Susirūpinti turėtų valdančiosios partijos Raseinių rajone – Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų atstovai, jų gautų balsų skaičius žymimas su dideliu minusu.  Jei per rinkimus į savivaldą konservatoriai buvo vieni iš lyderių, tai šį savaitgalį vykusių rinkimų rezultatai rodo, kad jų reitingas nukrito net 36 proc.

Socialdemokratų gauti balsai tiek rinkimuose į savivaldą, tiek į Europarlamentą, gan stabilūs, sumažėjo tik 5 proc.

Trys raseiniškiai kandidatavo į Europos parlamentą: A. Nekrošius, D. Ulickas ir V. Karabinas. Balsų gausa šiuose rinkimuose gali džiaugtis valstietis A. Nekrošius – 846, antroje vietoje darbietis D. Ulickas – 497, trečioje vietoje liko tvarkietis V. Karabinas surinkęs tik 276 balsus.

Gyventojų aktyvumas per pastaruosius rinkimus, išliko panašus. Kovo mėnesį rinkti mero ir tarybos narių atvyko 55,79 proc. raseiniškių. Prezidento rinkimų II ture, rinkimuose į Europarlamentą dalyvavo 50 proc. balso teisę turinčių Raseinių rajono gyventojų.

Artėjant rinkimams į LR Seimą, Raseinių rajono politinės partijos jau diskutuoja apie galimus kandidatus, vienmandatėje Raseinių rajono apygardoje.

Tikėtina, kad valdančiojoje daugumoje esantys rajono valstiečiai antrai kadencijai siūlys aktyviai socialinėje erdvėje besireiškiantį Arvydą Nekrošių. Socialdemokratai – jauną šios partijos lyderį Matą Skamaraką, konservatoriai  – arba dabartinį  merą A. Bautronį (jo kandidatūra buvo keliama ir 2016 m.), arba M. Tamaliūną.  Darbiečiai – kol kas kalba mįslėmis. Pasak DP Raseinių sk. vadovo šiuo metu vyksta diskusijos, tačiau neatmetama, kad tai gali būti naujas veidas. 2016 m. į LR Seimo narius vienmandatėje Raseinių-Kėdainių rinkiminėje apygardoje kandidatavo net 10 vietos politikų.

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarų
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus

Contact Us