Raseinių naujienų portalas

Naujienos

Valdžia pradėjo darbą nuo pinigų „tratinimo“?


Gegužės 28 d. vykusio Tarybos posėdžio pabaigoje buvo perskaitytas pranešimas, kuris nesukėlė didelio vietos politikos susidomėjimo.

Opozicijoje esantys tarybos nariai, kolegas informavo apie posėdį su UAB „Raseinių vandenys“ administracijos vadovu rezultatus. Ar nuovargis, ar nenoras girdėti faktų, tačiau perskaitytas posėdžio protokolas, dėmesio nesulaukė. Atidžiau besiklausantys tarybos nario V. Kuzmarskio pranešimo, išgirdo nerimą keliančius faktus. Pasak politiko, naujoji Raseinių rajono valdžia: meras A. Bautronis, mero pavaduotojas K. Užemeckas ir laikinoji administracijos direktorė I. Juknevičienė, galimai darė spaudimą laikinai einančiam UAB „Raseinių vandenys“ direktoriaus pareigas A. Kumpikevičiui, pasirašyti taikos sutartį teisminiame procese su ieškovu įmone UAB „Gensera“. Rajono gyventojams toks valdžios sprendimas kainuos apie 30 000 Eurų.

Galime daryti prielaidą, kad tarybos nariai nesuprato pateiktos informacijos svarbumo, tad trumpai apie situaciją pokalbis su tarybos nariu V. Kuzmarskiu.

-Tarybos posėdžio metu jūs paminėjote teisminį procesą, kuriame dalyvauja UAB „Raseinių vandenys“ ir UAB „Gensera“. Iš Jūsų paviešintos informacijos galima suprasti, kad UAB „Raseinių vandenys“ permokėjo nemažą sumą.

-UAB „Gensera“  reikalavo sumokėti 92 255,75 eurų už atliktus darbus. „Raseinių vandenys“ su suma nesutiko ir buvusio direktoriaus S. Bartkaus atkaklumo dėka, teismas priėmė „Raseinių vandenims“ palankią nutartį, sumažino mokėtiną sumą iki 62 265, 76 eurus. Rajono valdžia priėmė sprendimą nevykdyti teismo nutarties, o pasirašyti su „Gensera“ taikos sutarrtį pridedant 30000 eurų. Ar jie tai padarė dėl kvailumo, ar vedami asmeninių interesų pasakyti sunku. Tokį A. Bautronio, K. Užemecko ir I. Juknevičienės pinigų „tratinimą“ turės apmokėti gyventojai.

-Vienintelis tarybos narys G. K. Galubauskas įdėmiai išklausęs, uždavė konkretų klausimą, pasidomėjo, kokį sprendimą siūlote priimti.

-Manau, kad šia situacija turėtų susidomėti ne tik žiniasklaida, bet ir atitinkamos institucijos, tokios kaip Specialiųjų tyrimų tarnyba, dėl galimo poveikio darymo vadovui, bei Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba dėl įmonės lėšų švaistymo. Tikiuosi, kad ši skandalinga informacija pasieks ir mūsų rajonui atstovaujančius LR Seimo narius V. Ačienę ir A. Nekrošių.

Iš aktyviai gyventojus sveikinančio mero – tyla

Raseinių rajono internetinėje svetainėje pilna informacijos, ką, kada ir kur sveikino, ir ką svarbaus nuveikė rajono meras A. Bautronis. Tačiau į gyventojams tikrai aktualius klausimus, pavyzdžiui, kodėl priimami tokie kenkėjiški sprendimai – atsakymų nėra. Gegužės 29 d. rajono merui raštu buvo išsiųsti klausimai:

Kokiu pagrindu teisminėje byloje tarp UAB „Gensera“ ir UAB „Raseinių vandenys“, dėl skolos už atliktus darbus Šiluvoje, buvo pasirašyta taikos sutartis visai UAB „Gensera“ prašomai priteisti sumai (92 000,00 Eur)?

Ar Jūs buvote informuotas, kad pirmos instancijos teismas priteisė mokėti ženkliai mažesnę sumą (tik 62 000,00 Eur)?

Kodėl nebuvo sulauktas apeliacinio teismo sprendimas?

Rajono meras atsakymų nepateikė. Pagal Visuomenės informavimo įstatymo 6 str. 4 punkt. informacija, kurią rengiant nereikia kaupti papildomų duomenų, viešosios informacijos rengėjams ir (ar) skleidėjams, žurnalistams pateikiama ne vėliau kaip per vieną darbo dieną, o informacija, kurią rengiant reikia kaupti papildomus duomenis, – ne vėliau kaip per savaitę.

Valstybės ir savivaldybių institucijų ir įstaigų vadovų atsisakymas teikti informaciją visuomenės informavimo priemonių atstovams, išskyrus pagal Lietuvos Respublikos įstatymus neskelbtiną informaciją, nenurodant atsisakymo priežasties, yra trukdymas žurnalistams atlikti profesines pareigas ir baudžiama administracine bauda.

Subscribe
Notify of
guest
2 Komentarų
Naujausi
Seniausi Most Voted
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus
Markus

Taip jau nutinka kai konkursai darbams atlikti nebūna visiškai skaidrūs. Skaičiau jog Klaipėdoje namo remonto darbams būtų net 3 kartus permokėję, jei patys gyventojai nebūtų ieškoję realių rinkos kainų ir konkurencingų firmų, o ne tų, kurias primygtinai siūlo butų ūkis. Mes dabar stogo dangą planuojame keisti https://stogulinija.lt/produktai/stogo-danga/ritinine-bitumine-prilydoma-stogo-danga/ ir ieškome geriausio varianto visa bendrija, nes niekas už mus nesumokės, o vietinės firmos, neturinčios konkurentų ir laiminčios visus konkursus be konkursų, ima kiek nori, nes žmonės šiaip ar taip sumoka.

Domas

https://m.delfi.lt/verslas/verslas/article.php?id=81335678 O gal tas valdo?Nustokit krūpčioti ir klūpčioti

http://www.kgbveikla.lt/docs/download/2957 Ar šitie?Zbignevo Jedinskio įstatymo projektui seime nuimti KGB Elitui apsauga nepritarė šie seimo nariai.LVŽSF Džiugelis Justas,Kindurys Gintautas,Karbauskis Ramūnas,Jovaiša Eugenijus,Gumuliauskas Arūnas,Papirtienė Aušra,Miliūtė Rūta,Rastenis Vytautas,Vasiliauskas Gediminas,Širinskienė Agnė,Vingrienė Virginija,Burokienė Guoda.TS-LKDF Anušauskas Arvydas,Langaitis Tadas,Landsbergis Gabrielius,Juozapaitis Vytautas,Juknevičienė Rasa,Navickas Audrius,Morkūnaitė-Mikulienėnė Radvilaitė,Majauskas Mykolas,Pupinis Edmundas,Šimonytė Ingrida.LSF Vaičekauskas Gintaras.LSDPF Olekas Juozas,Budbergytė Rasa.Gal dar ka praleidau?Nepamirškite savo gelbėtoju!

Contact Us