Raseinių naujienų portalas

Politika

Premjeras S. Skvernelis pasitikrins pasitikėjimą Seime


Ministras pirmininkas Saulius Skvernelis antradienį pasitikrins pasitikėjimą Seime.

Prieš tai jis dar susitiks su valdančiosiomis Lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos, „tvarkiečių“ ir „valstiečių“ bei opozicine liberalų frakcijomis.

Su kitomis parlamento grupėmis S. Skvernelis susitiko anksčiau.

Jo kandidatūrai bus pritarta, jeigu ją palaikys daugiau kaip pusė posėdyje dalyvaujančių Seimo narių.

Premjeras turi būti vėl paskirtas, nes Vyriausybė grąžino įgaliojimus prieš pusantros savaitės prisiekusiam prezidentui Gitanui Nausėdai.

Tokia procedūra, kartais vadinama mandagumo atsistatydinimu, yra numatyta Konstitucijoje.

Premjeras su prezidentu taip pat turės suderinti naujosios Vyriausybės sudėtį, šiuo klausimu jie buvo susitikę pirmadienį.

Valdantieji sako, kad atnaujintoje Vyriausybėje turėtų pasikeisti daugiau nei vienas ministras, nes liepos pradžioje dėl jos formavimo sutarė Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga, Lietuvos socialdemokratų darbo partija, „Tvarka ir teisingumas“ bei Lietuvos lenkų rinkimų akcija – Krikščioniškų šeimų sąjunga.

S. Skvernelis iš pradžių žadėjo, kad po pralaimėtų prezidento rinkimų atsistatydins iš pareigų, bet vėliau apsigalvojo ir nusprendė likti poste. 

Šiuo metu „valstiečiai“ formaliai kontroliuoja 12 iš 14 ministerijų veiklą, o dar du portfelius turi „socialdarbiečiai“.

Pagal naują sutartį, koalicijos partneriams iš viso priklauso penkios ministerijos.

G. Nausėda sakė, kad atnaujintoje Vyriausybėje pageidautų matyti ir moterų.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarų
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus

Contact Us