Raseinių naujienų portalas

Naujienos

Premjeras pateiks prezidentui ministrų kandidatūras


Premjeras Saulius Skvernelis ketvirtadienį pateiks prezidentui Gitanui Nausėdai ministrų kandidatūras į atnaujintą Vyriausybę.

Prieš kelias savaites dėl naujos koalicijos sutarę valdantieji nusprendė pakeisti mažiausiai tris ministrus – susisiekimo, vidaus reikalų ir žemės ūkio.

Vietoj susisiekimo ministro Roko Masiulio turėtų būti pasiūlytas Lenkų rinkimų akcijos atstovas Vladislavas Kondratovičius, vidaus reikalų ministru vietoje Eimučio Misiūno bus siūlomas vadovauti „lenkų“ narys Jaroslavas Narkevičius, o žemės ūkio ministrą Giedrių Surplį bus siūloma pakeisti „socialdarbiečiu“ Andriumi Palioniu.

G. Nausėda su premjeru aptars galimybes toliau dirbti socialinės apsaugos ir darbo ministrui Linui Kukuraičiui bei sveikatos apsaugos ministrui Aurelijui Verygai, prezidentui suabejojus šių politikų veikla.

Šalies vadovai taip pat tarsis dėl teisinių niuansų, kaip bus atnaujinta Vyriausybė.

Iš pradžių svarstyta pakeisti tris ministrus dar iki prezidentui patvirtinant visą kabinetą. Tai reikštų, kad Seimui tektų balsuoti dėl Vyriausybės programos ir pristatyti ministrus, nes nuo S. Skvernelio įgaliojimų gavimo 2016 metais būtų pasikeitę daugiau nei pusė visų ministrų.

Tačiau politikai linksta prie kito varianto – prezidentui patvirtinti senąją Vyriausybės sudėtį, keičiant tik vieną ministrą, o likusius keisti paskui. Tai leistų išvengti balsavimo dėl Vyriausybės programos, nes patvirtinus senąją sudėtį S. Skvernelis gautų įgaliojimus iš naujo, ir ministrų keitimo „skaitliukas“ vėl pradėtų skaičiuotis iš naujo.

Dėl naujų ministrų priesaikų gali tekti šaukti neeilinę Seimo sesiją.

Valdančiąją koaliciją sudaro Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga, Lietuvos socialdemokratų darbo partija, „Tvarka ir teisingumas“ bei Lietuvos lenkų rinkimų akcija-Krikščioniškų šeimų sąjunga.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarų
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus

Contact Us