Raseinių naujienų portalas

Kultūra

Rugpjūčio 3 dieną kviečia sąskrydis „Su Lietuva širdy“


                      Pirmąjį rugpjūčio šeštadienį, kaip ir kasmet, į Raseinių rajoną, Ariogalą, kviečia Lietuvos tremtinių, politinių kalinių ir Laisvės kovų dalyvių sąskrydis „Su Lietuva širdy“. Čia, Maironio apdainuotame Dubysos slėnyje, susitinka tūkstančiai likimo bičiulių, liejasi tremtinių dainos ir prisiminimai, – atrodo, kad metai sustoja ir grįžtame į sunkius, bet tokius brangius jaunystės metus… Į Ariogalą ne tik Sibiro vargus patyrusius, bet ir visus Lietuvą mylinčius žmones atveda nostalgiška trauka. Ne veltui sakome: „Susitiksime Ariogaloje…“

                      Tradicinis, jau 29-asis sąskrydis laukia svečių iš visos Lietuvos. Kaip sakė Lietuvos politinių kalinių ir tremtinių sąjungos pirmininkas dr. Gvidas Rutkauskas, „sąskrydis „Su Lietuva širdy“ – tai ne tik geriausia proga susitikti likimo brolius ir seseris, bet ir išgirsti gyvąsias istorijos pamokas iš jos liudininkų, tad į šventę kviečiame ne tik ištvėrusius Sibiro baisumus, bet ir visus Lietuvą mylinčius žmones.“

                      Kuo šiemet pradžiugins sąskrydis? 10 valandą įspūdinga renginio dalyvių eisena pajudės nuo Ariogalos Šv. Arkangelo Mykolo bažnyčios į Dubysos slėnį, kuriame 11 valandą šv. Mišias aukos arkivyskupas emeritas Sigitas Tamkevičius. Baigiantis Mišioms bėgikai atneš sąskrydžio ugnį, ankstų rytą įžiebtą Kaune, Vytauto Didžiojo karo muziejaus sodelyje, nuo amžinosios ugnies. Norinčius dalyvauti ugnies nešimo ceremonijoje kviečiame registruotis telefonu 8 614 85 117.

                      12 valandą – šventės atidarymas, kurio metu išklausysime valstybės vadovų sveikinimus, LPKTS pirmininko G. Rutkausko žodį, priimsime rezoliucijas aktualiomis temomis: „Dėl paminklo Laisvės kovoms įamžinti Lukiškių aikštėje“ ir „Dėl nukentėjusių asmenų valstybinės pensijos“.

                      Giesmių valandoje širdį džiugins jungtinio buvusių tremtinių choro, kuriame daugiau nei 1000 atlikėjų, koncertas. Šventinėje popietėje išgirsime tremtinių sūnaus Romo Dambrausko dainas, kapelą „Šlamutis“, solistus Vladą Daugintį ir Rytį Janilionį.

                      Sąskrydis vyks ne tik stadione, bet ir kitose erdvėse už stadiono ribų. Diskusijų palapinėje nuo 12.15 valandos kvies parodos, knygų pristatymai, filmų peržiūros, diskusijos, paskaitos. Čia galėsite pabendrauti ir su ekspedicijos „Misija Sibiras“ dalyviais. Partizanų bunkeryje nuo 13 valandos bus rodoma partizanų gyvenimo rekonstrukcija, vyks pokalbiai apie partizanų kovas, aprangą, spaudą bei ginkluotę.

                      Sąskrydis baigsis 17 valandą.

                      Susitikime kasmet ir visados su Lietuva širdy.

Šventės organizatorius – Lietuvos politinių kalinių ir tremtinių sąjunga, projekto vykdytojai – Lietuvos nacionalinis kultūros centras.

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarų
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus

Contact Us