Raseinių naujienų portalas

Naujienos

Raseiniškiams akis bado keista asfaltavimo praktika (papildyta Kelių direkcijos atsakymu)


Vienas mūsų skaitytojas atsiuntė dvi nuotraukas ir klausė, ar tai normali kelių asfaltavimo praktika? Nuotraukose užfiksuotos dvi neišasfaltuotos kelio dalys: nuo Sujainių tvenkinio iki Žemaičio plento, ir nuo Raseinių sąvartyno iki Žemaičio plento.

Lietuvos automobilių kelių direkcija prie Susisiekimo ministerijos atsiuntė savo komentarus dėl dviejų nuotraukose užfiksuotų neišasfaltuotų gabalų. Pasak Komunikacijos specialisto Evaldo Tamariūno šių metų birželio 13 d. gavo Raseinių rajono savivaldybės raštą, kuriame pateikta informacija, kad Raseinių raj. reikia sutaisyti (išasfaltuoti) 5 valstybinės reikšmės kelių juostose esančias nuovažas, tarp jų ir Raseinių sen. vietinės reikšmės kelio (Kalniškių g.) ir krašto kelio Nr. 196 Ariogala–Raseiniai–Kryžkalnis sankryžoje esančią nuovažą (Kalniškių g. ir Plento g. sankryža). Siekiant įvykdyti Raseinių raj. sav. rašte pateiktus prašymus, Kelių direkcija planuoja su savivaldybe pasirašyti bendradarbiavimo sutartį.  

„Savivaldybės joms skirtomis KPPP lėšomis negali finansuoti ne savo turto – finansuoti valstybinės reikšmės kelių juostoje atliekamų darbų (nuovažų, šaligatvių, dviračių takų įrengimo ir pan.), nes savivaldybėms skiriamos KPPP lėšos yra valstybės biudžeto dotacijos savivaldybių biudžetams. Savivaldybių prašoma informuoti Kelių direkciją apie metinį poreikį taisyti (asfaltuoti) nuovažas tose vietose, kuriose vietinės reikšmės keliai jungiasi su valstybinės reikšmės keliais, kad Kelių direkcija galėtų susiplanuoti nuovažų taisymo darbus ir atlikti juos kartu su savivaldybėmis, kai jos rekonstruos ar taisys vietinės reikšmės kelius,“- rašoma Lietuvos automobilių kelių direkcijos atsiųstame laiške.

Raseinių rajono savivaldybės administracijos  Vietinio ūkio ir turto valdymo sk. vyriausias specialistas V. Bentnorius paaiškino, kad minėtos nuovažos yra rajoninio kelio sklype, o abu minėti sklypai priklauso Lietuvos automobilių kelių direkcijai prie Susisiekimo ministerijos. Situacija yra sprendžiama su Kelių direkcija. Kad skaitytojams būtų aiškiau, specialistas pateikė vaizdingą palyginimą – gi nestatote namo kaimyno sklype.

Krašto kelias KK196 jungia Ariogalą ir Kryžkalnį, tai Žemaičių plento atkarpa. Ji patenka į Valstybinės reikšmės kelių sąrašą, tad tiek kelias, tiek jam priskirta žemė išimtine teise priklauso valstybei. Raseinių rajono savivaldybė negali ir neturi teisės asfaltuoti tų kelių metrų iki Valstybinės reikšmės kelio – Žemaičių plento. Tikėtina, kad Kelių direkcija atkreips dėmesį į šią problemą. Klausimai, kada tai bus padaryta, išsiųsti į Kelių direkciją prie Susisiekimo ministerijos.

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarų
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus

Contact Us