Raseinių naujienų portalas

Šiluvos parapijos klebonas Erastas Murauskas jau kelinti metai imasi iniciatyvos organizuoti   Raseinių globos namų vaikams stovyklėles. Šiemet pakvietė organizuoti stovyklą vaikams ir jaunimui RRKC Šiluvoje kultūros renginių organizatorę Birutę Greicienę ir Raseinių vaikų globos namų auklėtoją Sonatą. Dvi dienas Šiluvoje aidėjo stovyklautojų šurmulys. Gerų emocijų tikrai buvo daug!

Stovyklą prasidėjo nuo dalyvavimo Šv. Mišiose. Po jų stovyklautojai apsilankė kultūros namuose, gyvenančio Amerikoje,  Edžio Jurčio fotografijos darbų parodoje. Kultūros namuose renginių organizatorės Birutės paskatinti, vaikai patys bandė trumpam tapti aktoriais – jiems tai labai patiko. Vakarop jų laukė filmas, batutas ir  vakaras prie laužo su dainom, loginiais žaidimais, atrakcijomis.  Sekančią stovyklos dieną vaikai praleido kaimo turizmo sodyboje „Pakalnė“. Čia jų laukė „Pakalnės“ sodybos šeimininkai, kurie ne tik skaniai, bet labai skaniai, juos pamaitino, ir dar pakvietė papramogauti. Jodinėjimas arkliu „Pūga“, maudynės, baidarės ir, žinoma, kvapą gniaužiantis nusileidimas nuo kalno naująja trasa – visi šie malonumai  dieną taip „sutrumpino“, kad net nepastebėjome kaip greitai ji prabėgo.

Dėkojame sodybos „Pakalnė“ savininkams J. ir E. Aukštakiams už pramogas ir džiaugsmą sodyboje, A. Vaišvilaitei (už padovanotą batutą), Žanui Talandžiui ir Mariui už galimybę pajodinėti arkliu  „Pūga“ ir mūsų nepailstančiam Šiluvos parapijos klebonui Erastui Murauskui už padovanotą laiką vaikams. Be jokių projektų, be jokių projektinių  finansavimų, tiesiog gerų norų ir nuostabių žmonių  gerumo dėka…   Gera būti bendrystėje…  Jei norai geri, tai ir Dievas padeda (liaudies pastebėjimai).

Teksto autorė:

RRKC Šiluvoje kultūrinių renginių organizatorė Birutė Greicienė

Teksto nuotraukos S.Norkuvienės ir B.Greicienės

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarų
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus

Contact Us