Raseinių naujienų portalas

Nuomonės

A. Zmitra: Mažo rajono sostų karai


Raseinių rajone likus tik vienam spaudos leidiniui, jis oficialiai tapo rajono vadų ruporu. Spausdintas žodis Raseinių rajone tapo pranašišku. Perskaitai ir jau žinai, kas šį kartą užsitraukė valdžios nemalonę.

Šiandien taikiniu tapo VšĮ „Atrask Raseinius“ direktorius Arnas Zmitra. Regis nelabai rasi žmogaus, kuris nežino jo pastangų populiarinti Raseinių kraštą, tačiau mūsų meras A. Bautronis, net turizmą populiarinti geba geriau. Taip rašo laikraštis. Ir dar neišleisdamas nei cento? Autobusai nekainavo, grupė grojo už ačiū, nes labai graži aplinka, o kultūros darbuotojai išvis pripratę neatlygintinai dirbti. Tiesa dar ir scena nekainavo.

Tačiau jau ne vieną kartą savo aštriais pasisakymais ir kritika rajono vadovams pagarsėjąs VšĮ „Atrask Raseinius“ direktorius ir šį kartą viešai, savo socialinio tinklo paskyroje, išsakė savo nuomonę:

„Mažo rajono sostų karai. Ir dar, kai visi išmano turizmą. Net skaityt šlykštu. Taip netikėtai pirmadienį paskambina žurnalistė po pokalbio su meru ir taip gana užsipuolančiai pradeda klausinėt. Apie rajono turizmą. Ir supranti, kad žmogus visiškai nesigaudo ko klausia, bet matosi, kad kažkas liepė klaust. Praktiškai kiekvienoje pastraipoje yra po faktinę/ loginę klaidą. Noriu tik pasakyti, kad Atrask Raseinius dirba tam, kad žmonės atvyktų į rajoną. Turizmo parodos, renginiai, straipsniai, infoturai ir pan. Protingas supras, o kvailam ir neišaiškinsi. Kiekvienais metais mes padarom 6-8 išvykas kitur, nes žmonės to mūsų prašo. Kad tai rajonui nėra naudos melas. Imamas autobusas ir įkainis už gido paslaugas, kuris lieka mums. Straipsnyje žurnalistė net nesigaudo kas yra tic (turizmo informacijos centras (red.past.)) lankytojų skaičius ir kas rajono lankytojų skaičius. Jį sutapatina. O dar nepaminėti nakvynių skaičiai. Mes esam treti Lietuvoje pagal augimą 2018 m. Galėčiau pasakot ir pasakot. Bet vat kai pamini valdžios ego, tai reikia ieškot sliekų. Ir kai tų sliekų nėra juos reikia rast. O ir pavadinimas toks juokingas. Kaimo stiliaus. Niuksus matai, meras mėto… Apmaudu, kad dabartinė rajono valdžia nemoka kalbėtis, nevertina darbo, užsakinėja straipsnius ir dar trukdo dirbt,“- rašė A. Zmitra.

Šią savaitę LRT žurnalistai paviešino informacija, kad valdžios atstovai savo darbų viešinimui išleidžia milijonus eurų. Raseinių rajone mastai žinoma mažesni, bet per tarybos posėdį priimtas sprendimas skirti viešinimui (iki metų galo) 15 000 eurų, per mėnesį tai sudarys apie 3,750 eurų. Tad nusipirksite ir skaitysite tai, kas paranku dabartinei Raseinių rajono valdžiai.

Nuotr. iš socialinių tinklų

Subscribe
Notify of
guest
1 Komentarai
Naujausi
Seniausi Most Voted
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus
Roma

A. Zmitra – kompetentingas, atrodo, mėgstantis savo darbą, liberalių pažiūrų jaunuolis. Nežinau, kiek organizuoti renginius jam padeda rajono savivaldybė, bet, tikriausiai, privalo padėti vardan bendro tikslo. Na bet alga gal ne už ekskursijas mokama? (Kiek ten etatų?)

Contact Us