Raseinių naujienų portalas

Kaimų bendruomenė „Gruzdiškė įgyvendino projektą „Kaimo bendruomenių veiklos stiprinimas“ pagal Raseinių rajono savivaldybės įgyvendinamą priemonę „Remti bendruomeninę veiklą savivaldybėse“. Jo metu išsiruošėme į vienos dienos išvyką po Akmenės rajoną.

Papilėje užlipome į Jurakalnio apžvalgos bokštą, lankėmės Simono Daukanto memorialinis muziejuje, aplankėme penkiolikamienę liepą.  Toliau vykome į Akmenę. Ten lankėmės Akmenės krašto muziejuje, pamatėme nuostabių drugelių kolekciją. Pietavome Akmenės parke, lankėmės Akmenės Šv. Onos bažnyčioje. Įspūdingiausia mus visiems buvo Menčių karjerai.  Už penkių kilometrų į šiaurės rytus nuo Papilės, Šaltiškių kaime plyti Šaltiškių molio karjerai. Naujojoje Akmenėje jau daugelį metų stūksantys įspūdingi karjerai, kuriuos išvydę keliautojai pavadina „Marso kanjonais“,  ir mes tai galim patvirtinti.

Projekto lėšomis buvo apmokėtos transporto išlaidos. Keliaudami kartu, nemažai dėmesio skyrėme ir saugiam eismui, pasitikrinome, ar visi nešiojasi atšvaitus, ar saugiai elgiasi kelyje. Visiems išvykos dalyviams padovanojome šviesą atspindinčius atšvaitus. Aktyviausiems ir  geriausiai atsakinėjusiems į klausimus padovanojome liemenę arba krepšį. Mes taip prisiminėme saugaus eismo taisykles.

Kaimų bendruomenės „Gruzdiškė“ pirmininkė G. Kveselienė

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarų
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus

Contact Us