Raseinių naujienų portalas

Prieš 15 metų, 2004 m., įregistruota uždaroji akcinė bendrovė „Agroservisas LT“. Šiandien bendrovė jau įpusėjusi antrąjį dešimtmetį – išaugusi, sutvirtėjusi, dirbanti ir veiklą išplėtusi ne tik Raseiniuose, bet ir aplinkiniuose rajonuose.

15 metų – nemažas tarpas žmogaus gyvenime, o šiandieniniame verslo  pasaulyje įmonei – jau labai daug. Pabendrauti ir pasidžiaugti UAB „Agroservisas LT“ (prekinis ženklas  „AGROBOND“) gražia sukaktimi susirinko didelis įmonių grupės kolektyvas: UAB „Helanas“, UAB „Vigatas“, AB „Grąžtai“, DIG „Baltieji rūmai“ UAB, UAB „Namo rūbas“, UAB „Plastoera“, UAB „Lokio letena“. 

UAB „Agroservisas LT“ direktorius Valdemaras Jacikas  įmonių darbuotojus sukvietęs į kaimo turizmo sodybą „Kirkšnovė“ kalbėjo, kad pagrindinis turtas ne klestinti verslas, o žmonės, kurie diena iš dienos atiduoda įmonėms save ir savo laiką. Šventės metu buvo padėkota įmonių darbuotojams, kurie išdirbo 5 – 15 metų. O kas kolektyvą sujungia geriau nei kartu praleista darbo diena? Žinoma, kad aktyvus, komandinis sportas! O jeigu rungtys organizuojamos taip, kad aplinkiniams iš juoko ir ašaros byra, tai bendrai praleistas laikas užskaitomas 100 procentų.

Tad kaip suburti komandą, kurioje gera dirbti, kurioje smagu leisti laisvalaikį, pokalbis su verslininku, įmonių dalininku V. Jaciku.

– Jūsų nuomone, 15 m. įmonei – daug ar mažai?

– Tai vidutinis amžius, kai įmonė jau turi būti įsitvirtinusi rinkoje. Ji jau turi būti gerbiama ir užaugusi. Kalbant apie įmonių veiklą, yra taisyklė, kuria aš vadovaujuosi. Pirmus penkis metus visi darbuotojai ir vadovas dirba įmonės vardui, antrą penkmetį visi dar dirba vardui, bet jau ir vardas dirba įmonei, na o trečia penkmetį įmonės vardas dirba visų gerovei. Jei kalbėsime apie UAB „Agroservisas LT“, kuris turi atskirą prekės ženklą – „AGROBOND“, tai šiuo metu jau bendrovės vardas įmonei uždirba pinigus.

– Jūsų nuomone, kokia sėkmingo verslo formulė? Ar egzistuoja tokia?

– Taip, egzistuoja, tik jų ne viena. Mano formulė – pagarba duotam žodžiui, pagarba įmonės įsipareigojimams. Pagarbos reikalaujam ir iš savo partnerių. Ji turi egzistuoti ir įmonės viduje. Mes privalome gerbti vieni kitus: darbuotojai vadovą, vadovas darbuotojus, nes tik taip galima užtikrinti bendrą komandinį darbą. Bet koks nesusikalbėjimas labai greitai gali išderinti visą komandą.

– Ar sunku į šiandieninę rinką įvesti naują paslaugą, ar naują prekę?

– Visada kartojau ir kartosiu, kad pagrindinis dalykas, norit įsitvirtinti rinkoje yra kokybės ir kainos santykis. Šiandien egzistuoja taip vadinami trumpų distancijų bėgikai, kurie išleidžia milžiniškus pinigus prekės ar paslaugos pristatymui, išreklamavimui, nesukdami sau galvos dėl produkto kokybės. Kiti daro kitą  klaidą – gamina ypatingai kokybišką produktą, bet labai brangiai, tad ir jų rinka – labai maža. Lietuviai, kiek teko pastebėti per savo 30 metų karjerą, nori subalansuoto kokybės ir kainos santykio. Jau seniai niekam nereikalinga pigi ir niekam nereikalinga prekė, tačiau už prekę jie nenori mokėti labai brangiai.

– Ar turite patarimų kaip atrinkti gerą darbuotoją ir suformuoti komandą, kuri dirbtų kaip šveicariškas laikrodis?

– Mūsų įmonėse darbuotojus atrinkinėja patys vadovai, į šį procesą aš nesikišu. Kai įsigyju ar investuoju į naują įmonę, mano tikslas būna vienas – sukurti vieningą administracijos komandą. Nes tik tvirta komanda geba aplink save suburti darbštų ir motyvuotą kolektyvą. Mano pareiga tik prižiūrėti, kad visas kolektyvas dirbtų darniai. Šiandien drąsiai galiu remtis ilgamete savo patirtimi ir ja dalintis su įmonių grupės kolektyvais.

– Šiandien didžioji dalis verslininkų guodžiasi, kad neberanda darbuotojų, įmonėse vyksta didžiulė darbuotojų kaita. Ar susiduriate su šia problema?

– Darbuotojų trūkumas jau yra visuotinė problema. Lietuvos verslininkų potencialas yra didžiulis. Bet kalbant apie darbuotojų kaitą, reikėtų pastebėti, kad nėra statistinių rodiklių apie įmonių darbuotojų kaitos didėjimą ar mažėjimą mūsų šalyje. Ruošdamasis „Agroservisas LT“ gimtadieniui peržiūrėjau visų mūsų įmonių darbuotojų sąrašus, kuriuose matosi, kiek metų darbuotojai yra mūsų įmonių komandoje. Rezultatai – fantastiški! Didelis būrys žmonių pradirbusių 15 m., 10 m., jau nekalbu kiek yra daug tokių, kurie dirba 5 ir daugiau metų. Jei kalbėti skaičių kalba – mūsų įmonėse dirba šiek tiek daugiau nei 150 žmonių, ilgamečių darbuotojų – daugiau nei 50 proc. Tad galima sakyti, kad darbuotojų kaitos problemos mes neturime. Būsiu atviras, mūsų įmonėse atlyginimai tikrai nėra didžiausi, jie – vidutiniai. Ir todėl galiu sakyti, žmonės pas mus dirba ne vien dėl pinigų, jiems yra svarbus kolektyvas, jie yra vertinami savo vadovų, kurie sukuria komfortabilų mikroklimatą, jie gerai jaučiasi kasdien. Banali frazė, bet laimingas darbuotojas – laimingas darbdavys!

UAB „Agroservisas LT“ – patikima, ilgametę mažmeninės ir didmeninės prekybos žemės ūkio technika ir kokybiškomis jos detalėmis, patirtį turinti įmonė, valdanti prekybos tinklą „AGROBOND“, plečia savo veiklą ir prie kolektyvo kviečia prisijungti:

– Žemės ūkio technikos pardavimų vadybininką (-ę) – asistentą (-ę);

Dėl platesnės informacijos kreipkitės:

Maironio g. 78 C, LT-60120 Raseiniai
Tel. +370 640 31020

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarų
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus

Contact Us