Raseinių naujienų portalas

Naujienos

Spalio 25 d. sužinokite atsakymus į Jums rūpimus klausimus teismuose!


Lietuvos teismuose kasdien išnagrinėjama po 830 bylų. Nemažą jų dalį – daugiau kaip 170 tūkst. bylų per metus – sudaro ginčai, susiję su turto paveldėjimu, santuokos nutraukimu, išlaikymo vaikams priteisimu, taip pat darbo santykiais. Siekdami, kad kuo daugiau žmonių žinotų, kaip greičiau ir efektyviau išspręsti teisinį ginčą, spalio 25 d. – Lietuvos Konstitucijos ir Europos teisės dieną – Lietuvos teismai kviečia atvykti ir gauti nemokamą teisinę konsultaciją.

„Kiekvienam iš mūsų pasitaiko akimirkų, kada prireikia teisinio patarimo: neaišku, kaip apginti savo teises, kokius dokumentus pateikti teismui, ką daro teisėjas, antstolis, advokatas ar notaras. Taigi, pasikvietę į pagalbą Valstybės garantuojamos teisinės pagalbos specialistus, Lietuvos advokatūros, antstolių ir notarų atstovus, jau ketvirtus metus iš eilės kviečiame gyventojus atvykti į teismus,  užduoti rūpimus klausimus ir nemokamai gauti profesionalaus teisininko konsultaciją“, – sako renginį inicijuojančios Nacionalinės teismų administracijos (NTA) direktorė Natalija Kaminskienė.

Nors teismai nėra teisines konsultacijas teikianti institucija, praėjusiais metais teismuose teiktomis nemokamomis teisinėmis konsultacijomis pasinaudojo daugiau kaip 800 gyventojų. Pasak NTA vadovės, panašaus lankytojų aktyvumo tikimasi ir šiemet.

„Šia iniciatyva siekiame ne tik paminėti Lietuvos Konstitucijos ir Europos teisės dieną, bet ir atkreipti visuomenės dėmesį į tai, kad šalia teismo egzistuoja ne mažiau efektyvūs būdai spręsti ginčus, – pažymi N. Kaminskienė. – Susipykus su kaimynu, sprendžiant konfliktą tarp šeimos narių dėl vaikų ar dalijantis turtą visada verta apsvarstyti taikaus ginčų sprendimo būdus, vienas iš kurių yra šiuo metu sparčiai populiarėjanti mediacija“.

Spalio 25 dieną duris lankytojams visoje Lietuvoje plačiai atvers per 60 teismų (įskaitant teismo rūmus). Išankstinės registracijos norint gauti konsultaciją neprireiks: kaip ir ankstesniais metais, konsultacijos bus teikiamos „gyvos eilės“ principu. „Lauksime žmonių teismuose nuo 9 iki 15 val. Informacijos, kuriame kabinete ar salėje bus teikiamos konsultacijos, bus galima gauti teismo raštinėje“ – teigia N. Kaminskienė.

Numatoma, kad viena teisinė konsultacija truks iki 30 min.

Kasdien atnaujinamą renginio koordinatorių, pagalbos teikėjų, teismų adresų ir konsultacijų laikų sąrašą galite rasti www.teismai.lt. ir siauliu.teismai.lt

Spalio 25 d. nuo 9-tos iki 15 val. Šiaulių apylinkės teismo visuose rūmuose vyks nemokamos teisinės konsultacijos. Per pietų pertrauką, nuo 12-tos iki 13-tos val., konsultacijos nevyks.

Šiaulių apylinkės teismo Raseinių rūmuose konsultuos

9.00–10.30 val. – advokatas Stanislovas Jankauskas

10.30–12.00 val. – advokatė Raimonda Klimienė

13.30–15.00 val. – Raseinių rajono savivaldybės administracijos Teisės, personalo ir civilinės metrikacijos skyriaus vyriausioji specialistė teikianti pirminę teisinę pagalbą Audronė Doilidovienė   

9.00–15.00 val. – Šiaulių apylinkės teismo Radviliškio rūmų teisėjų padėjėjos: Rasa Vaisiauskaitė ir Lina Miežinienė.

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarų
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus

Contact Us