Raseinių naujienų portalas

Naujienos

Vyriausybė pritarė alkoholio, tabako ir degalų akcizų didinimui


Vyriausybė trečiadienį pritarė didesniems akcizams stipriam alkoholiui, dyzelinui, kaitinamojo tabako produktams.

Finansų ministro Viliaus Šapokos teigimu, siūlymų tikslas – didinant akcizų tarifus plėsti ekonomikos augimui mažiau žalingų mokesčių bazę, mokestinėmis priemonėmis labiau prisidedant prie sveikatinimo tikslų įgyvendinimo.

„Nuo ateinančių metų kovo 1 dienos siūloma didinti akcizus kaitinamojo tabako produktams nuo 68,6 iki 113,2 euro už kilogramą produkto. (…) Prognozuojamos biudžeto pajamų padidėjimas apie 6 mln. eurų per metus, o 20 vienetų kaitinamojo tabako produktų galėtų pabrangti apie 33 centais“, – posėdyje sakė V. Šapoka. 

Siūloma padidinti akcizų tarifus etilo alkoholiui (10,5 proc.), benzinui (7,3 proc.), dyzelinui (7,2 proc.), įskaitant žemės ūkio veikloje naudojamą dyzeliną (44,6 proc.), kaitinamojo tabako produktams (65 proc.). Planuojama, kad tai valstybės biudžeto pajamas padidintų 53,5 mln. eurų, iš jų didžioji dalis dalis būtų gauta dėl didesnių akcizų dyzelinui (24 mln. eurų ir dar 6,5 mln. eurų iš žemdirbių dyzelino) bei etilo alkoholiui (10 mln. eurų).

Dėl šių pakeitimų, jei jiems bus pritarta Seime, pusė litro stipraus gėrimo vidutiniškai galėtų pabrangti apie 0,45 euro, 1 litro benzino kaina galėtų padidėti apie 0,04 euro, 1 litro dyzelino ir žemdirbių dyzelino – apie 0,03 euro.

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarų
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus

Contact Us