Raseinių naujienų portalas

Naujienos

Meno mokyklos darbuotojai: Vytauto Bulotos kaltinimai direktorės atžvilgiu yra neteisingi

Praėjusią savaitę vyko Raseinių rajono savivaldybės švietimo, kultūros, sporto ir jaunimo komiteto posėdis, kuriame buvo priimtas sprendimas, siūlyti rajono merui skirti Meno mokyklos direktorei griežčiausią drausminę nuobaudą – atleidimą iš darbo. Šiandien yra išplatintas Meno mokyklos darbuotojų kreipimasis į LR Seimo narį Arvydą Nekrošių, savivaldybės merą Andrių Bautronį:

Mes, Raseinių meno mokyklos (toliau- Mokyklos) darbuotojai, prieštaraujame švietimo kultūros, sporto ir jaunimo reikalų komiteto, sprendimui  siūlyti Raseinių rajono savivaldybės merui  skirti  Mokyklos  direktorei nuobaudą pagal Lietuvos Respublikos darbo kodekso 58 str. griežčiausią  drausminę nuobaudą – atleidimą iš darbo. Tokį siūlymą suformulavo ir pasiūlė komitetui Vytautas Bulotas, vadovaudamasis jo paties  nuomone,  ir kontrolierės pateikta ataskaita. Priimant komitetui šį sprendimą, jis nebuvo pagrįstas  jokiomis rekomendacijomis, kad  Mokyklos direktorei yra teisinis pagrindas skirti  drausminę nuobaudą.  Taip pat norime atkreipti Jūsų dėmesį, kad Vytautas Bulotas išskirtinai ir perdėtai domisi Mokykla ir jos vadovu,  viešai teigia, kad „yra labai blogai“, tačiau niekuomet nėra atėjęs į Mokyklą realiai pasidomėti problemomis.  Prieštaraujame Vytauto Bulotos teiginiui, išsakytam posėdžio metu, kad nuo 2016 metų Mokyklos darbuotojai nuolat skundžiasi, dėl netinkamo Mokyklos direktorės vadovavimo ir prasto mikroklimato. Manome,  kad ši nuomonė tendencingai formuojama paties Vytauto Bulotos ir tik kelių mokyklos darbuotojų. 
 Mes norime pasidžiaugti, kad vadovaujant direktorei nuo 2015 metų balandžio  mėn.  Mokykloje įvyko  daug teigiamų pokyčių ugdymo, kultūrinės, metodinės veiklos, bendradarbiavimo, ugdymo  aplinkos kūrimo srityse. Direktorė vadovaujasi demokratinio valdymo principais, o  psichologinį klimatą mokykloje kuria ne vienas direktorius, o visa mokyklos bendruomenė. Atlikus tyrimą, rezultatai  Mokykloje yra geri. Todėl metami Vytauto Bulotos kaltinimai direktorės atžvilgiu yra neteisingi. Mes prašome leisti pagaliau mums  ramiai dirbti, stabdyti  Vytauto Bulotos tendencingą, akivaizdžiai šališką  puolimą direktorės atžvilgiu.
        Mes,  pasirašę darbuotojai, nesiskundžiame ir esame patenkinti direktorės  darbu ir vadovavimu.“
                 

Pasirašė 44 mokyklos darbuotojai iš 52 dirbančiųjų.

Nuotraukos iš socialinių tinklų

Subscribe
Notify of
guest
1 Komentarai
Naujausi
Seniausi Most Voted
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus
Regina

Pritariu mokyklos bendruomenės argumentuotam sprendimui.

Contact Us