Raseinių naujienų portalas

Pramogos

A. Zmitra: „Apie kelionę, savanorystę, Braziliją ir Amazonę paskaitysite jau greit!“


Manau sutiksite, kad šiuo metu Raseinių rajone nėra populiaresnio žmogaus už  Arną Zmitrą. O ir titulų – profesijų šis jaunas (26 m.) žmogus turi ne vieną: mokytojas, direktorius, gidas, šokėjas.  Raseiniškiai jį pamėgo už meilę savam kraštui. Arnas sugebėjo įrodyti, kad ir vienas žmogus, jei dega idėja, gali padaryti labai daug.

Daugeliui imponuoja Arno laisvė. Jis nebijo turėti ir apginti savo nuomonę. Nebijo rizikuoti ir leistis į beprotiškiausias keliones. Nebijo gyventi čia ir dabar.

Prieš jam leidžiantis į dar vieną avantiūrą (čia tokių, kurie atostogauja vieną kart metuose ir nuoširdžiai pavydi, nuomonė), buvome susitikę ir sutarėme, kad savo kelionės ir savanorystės įspūdžiais dalinsis su mūsų skaitytojais. Beje, jau praėjusią savaitę, prieš pat išvykstant paaiškėjo, kad į Boliviją, kur turėjo vykti savanoriauti laukinių gyvūnų prieglaudoje, patekti neįmanoma. Šiuo metu šalyje nėra saugu, vyksta politiniai perversmai. Tad Arnui buvo pasiūlyta vykti į Braziliją, Manauso miestą dirbti su vaikais ekologijos tema. Ir žinoma, Arnas sutiko. O kokia čia problema, taip rašė socialiniame tinkle mūsų keliauninkas, Balis, Bolivija ar Brazilija, visos šalys iš tos pačios raidės.  Neišgąsdino ir faktas, kad kelionė užtruks keletą parų, ir skrydis toli gražu ne tiesioginio reiso, teko persėsti net 6 kartų.

Šiandien Arnas jau Brazilijoje, Manaus mieste, kaip pats sako, bando adaptuotis prie patirto kultūrinio, higieninio ir temperatūrinio šoko. Miestas įsikūręs šiaurės vakarų Brazilijoje, prie Amazonės upės. Čia beveik 2 mln. gyventojų. Įdomiausia, kad šiame mieste visus metus vyrauja panaši temperatūra, ji gali svyruoti nuo 24 iki 33 laipsnių karščio, ir taip ištisus metus, skiriasi tik lietingų dienų skaičius. Tad artimiausias 6 savaites Arno laukia nemaži iššūkiai ir jis sako: „Apie kelionę, savanorystę, Braziliją ir Amazonę paskaitysite jau greit!“

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarų
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus

Contact Us