Raseinių naujienų portalas

Naujienos

Raseiniuose į gatves išriedėjo pirmasis žemagrindis!


Šiandien į Raseinių autobusų stotį įriedėjo žemagrindis autobusas, kuris yra be įprastų įlipimo laiptelių. Transporto priemonė  yra pritaikyta žmonėms su negalia, vyresnio amžiaus keleiviams.

„Kol kas Raseinių rajone važiuoja tik paprasti autobusai. Žmonėms turintiems judėjimo negalią, įlipti į tokią transporto priemonę – labai komplikuota. Šiuo metu bus išbandomas nedidelis žemagrindis autobusas, turintis neįgaliesiems įlipti reikalingą rampą“, –  pasakojo UAB „Raseinių autobusų parkas“ direktorius Kęstutis Derliūnas.

Jei pritars vietos politikai ir leis įmonės finansai, tokio tipo autobusų Raseinių rajone galėtų atsirasti net du. Šiandien konkretaus maršruto, kuriais važinėtų žemagrindžiai autobusai – nėra. „Kol kas esantį žiedinį maršrutą Raseinių rajone vertinti yra sunku. Manyčiau, kad jį reikėtų pakoreguoti, juolab, kad jis nekeistas jau ilgą laiką,“- į klausimą kokiu maršrutu važinėtų tokie autobusai, atsakė įmonės vadovas.- Reikėtų įvertinti esančias gydymo, ugdymo įstaigas, valstybines įstaigas, gyvenamuosius rajonus.“

Į Raseinius atvykęs bandomasis žemagrindis autobusas kainuoja apie 100 000 eurų. Kaina gali svyruoti nuo norimos komplektacijos.

Didžiuosius miestus aptarnaujantys autobusų parkai jau keltą metų investuoja į žemagrindžius ar pusiau žemagrindžius autobusus. Jau porą metų 2 žemagrindžiai autobusai rieda po kaimyninį Kėdainių rajoną.

Nuotraukos V. Stankevičiaus

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarų
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus

Contact Us