Raseinių naujienų portalas

Kita

Autobusų vairuotojai, nepilnamečiai ir konfliktai

Kauno apskrities vaiko teisių apsaugos skyrius (VTAS) Raseinių rajone surengė susitikimą su viešojo transporto paslaugas teikiančios įmonės atstovais ir aptarė veiksmus, pastebėjus galimą vaiko teisių pažeidimą.  

 „Autobusų parko direktorius patikino, kad konfliktinių situacijų su nepilnamečiais vengiama, problemas stengiamasi spęsti taikiai. O dažniausiai pasitaikantys nesusipratimai, kai užmirštama prasitęsti pažymėjimą ir naudojamasi jau nebegaliojančiu“, – kalbėjo Kauno apskrities VTAS patarėja Raseinių rajone Valerija Jankauskienė.

Susitikimo metu pabrėžta, kad nepaisant nesusipratimų, nepilnamečiai vis tiek yra nuvežami iki jiems reikalingos stotelės, anksčiau neišlaipinami.

„Vairuotojams nuolat primenama, kaip bendrauti su nepilnamečiais, kaip aiškintis nepatogias situacijas, kad nepažeistų vaiko teisių“, – patikino Autobusų parko vadovas Kęstutis Derliūnas.

V. Jankauskienė dar kartą priminė, kad vairuotojai bei kontrolę vykdantys darbuotojai atlikdami savo pareigas vadovautųsi prioritetinėmis nepilnamečių vaikų apsaugos nuostatomis, elgtųsi pagarbiai. Pastebėję galimus vaiko teisių pažeidimus – informuotų Vaiko teisių apsaugos skyrių arba policiją. Jeigu kiltų atvejų, kuomet nepilnametis asmuo neturi dokumento ir amžiui nustatyti yra vežamas į Policijos komisariatą, užtikrintų ir tėvų dalyvavimą. 

„Turime neužmiršti, kad vaikai daug jautriau nei suaugusieji reaguoja į situacijas, kuomet pažeidžia kokią nors tvarką ar taisykles. Tad pagarbus elgesys ir ramus tonas nemalonią situaciją išsiaiškinti ir rasti sprendimą padės kur kas greičiau“,   įsitikinusi V.Jankauskienė. 

Susitikime dalyvavo Raseinių autobusų parko direktorius Kęstutis Derliūnas, direktoriaus pavaduotojas Romaldas Valinčius ir autobusų stoties administratorė Rita Milašienė.

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarų
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus

Contact Us