Raseinių naujienų portalas

Nurimus įprastiniam šventiniam šurmuliui, primiršus gautas kalėdines dovanas ir grįžus į įprastinį gyvenimo ritmą, metas… do-va-noms!

Jau 7-us metus iš eilės Airinas Jermolajevas visus raseiniškius kviečia fotografuoti, filmuoti, kurti filmukus, piešti ir dalyvauti konkurse „Kalėdiniai Raseiniai“. Visi darbai publikuojami facebook puslapyje „Raseiniškiai“. Labiausiai kalėdiškai sublizgėję ir nustebinę raseiniškiai apdovanojami rėmėjų įsteigtomis dovanomis.

Apie eilė metų entuziastingai vykdomą konkursą „Kalėdiniai Raseiniai“ pokalbis su jo autoriumi Airinu Jermolajevu.

– Šiemet, kaip niekada iki šiol, Raseinius buvo apėmusi šventinė karštligė. Jūs, vienas pirmųjų, ėmėtės iniciatyvos paskatinti mūsų žmones puošti savo namus. Šiemet atsirado dar vienas projektas „Kalėdos Raseiniuose“.

– Mūsų miesto grožis, šventiniu laikotarpiu, buvo įspūdingas. Regis net pasikeitė neatpažįstamai. Džiaugiuosi, kad atsirado du savanoriai Vilius ir  Renata, kurie ėmėsi  tikrai sunkaus darbo. Smagu, kad ir verslininkai, ir pavieniai asmenys nebuvo abejingi projektui „Kalėdos Raseiniuose“.  Visi kartu padarė tikrą šventę miestui, tai buvo pastebėta ir visoje Lietuvoje. Kuo bus gražiau mūsų mieste per Kalėdas, tuo ir mano iniciatyva sulauks daugiau gražių įamžintų darbų (šypsosi).

– Lietuviai pakankamai kuklūs. Ar sunku „prisikviesti“ mūsų kraštiečius siųsti-viešinti savo darbus?

– Žinokite, taip, pakankamai sunku. Pavyzdžiui, šiemet konkurse dalyvavo šiek tiek mažiau nei pernai. Kokia to priežastis, tikrai nežinau. Galbūt reikia pagalvoti apie platesnį konkurso viešinimą, įdiegti kažkokių naujovių. Tačiau yra konkurso dalyvių, kurie savo darbais džiugina nuo pirmų metų.  

– Septyni metai – netrumpas laiko tarpas. Ar pastebite atsiųstuose darbuose kalėdinių dekoracijų madas? Ar keičiasi požiūris į puošybą?

– Sakyčiau net labai keičiasi. Peržiūrėjus senus konkursų fotoalbumus, tai labai pastebima. Pastaruoju metu raseiniškiai atsiunčia vis originalesnių, rankų darbo dekoracijų fotografijų. Praėjo laikas, kai dekoracija buvo vadinama tik lemputėmis apšviestas langas.  

– Ko pasigendate? Galbūt kokių fotografijų labiau lauktumėte?

– Oi, geras klausimas. Pati konkurso pradžia, tai buvo noras, kad raseiniškiai puoštų savo kiemus, balkonus, langus. Žodžiu viešintų puošmenas, kurios matomos visiems ir tuo papuošia visą miestą, miestelį ar kaimą. Labai tikiuosi, kad ši idėja nedings ir kitais metais, ir tokių dalyvių bus vis daugiau. Tikrai yra įmonių, organizacijų, kurios labai išradingai papuošia savo pastatus, vitrinas ar langus. Šiemet konkurse dalyvavo daugiau tų kūrybingų raseiniškių, kurie dabino savo namus, kūrė šventines dekoracijas saviems namams.

Ar yra tokių darbų, kuriuos įsiminėte, kurie paliko labai gilų įspūdį?

– Kiekvienas atsiųstas darbas, užfiksuota akimirka, ar nupieštas piešinys – man tikrai labai svarbus. Kasmet būna nuotraukų, kurios pametėja idėją, nustebina originalumu. Aš pats labai mėgstu tą šventinį šurmulį, nuotaiką, mėgstu puošti savo namus. Ir kiekvienas atsiųstas darbas, tarsi paliudija, kad mūsų, besidžiaugiančių Kalėdiniu šurmuliu, maloniu jų laukimu, yra daug ir tai labai sušildo širdį. Kartais nustebina atsiunčiamos nuotraukos darytos mieste. Tik jas pažiūrėjęs susimastai, kad tu praėjai pro šalį, ir net nepastebėjai, o kažkas užfiksavo žavingą akimirką.

– Ar tęsite šią tradiciją?

 – Žinoma (juokiasi), tai jau tradicija. Konkurso paskelbimas man, tarsi Kalėdų pradžia.

– Na, tikriausiai dabar metas paskelbti laimėtojus ir žinoma tarti ačiū konkurso „Kalėdiniai Raseiniai“ rėmėjams.

– Pirmiausiai, didelis AČIŪ visiems, siuntusiems savo darbų nuotraukas ir filmukus. Šiemet konkurse dalyvavo 133 darbai, 3 iš jų sumontuoti filmukai ir 24 piešiniai. Visi jie patalpinti FB puslapyje „Raseiniškiai“.

Ačiū kompetentingai komisijai: Raseiniuose gerai žinomai fotografei Indrei Valaitytei, internetinio portalo „Raseinių naujienos“ redaktorei Aušrai Etnerienei, Raseinių Šeimos dekanato centro vadovei Irenai Dambrauskaitei. Renkant darbus, komisijos vertinime dalyvavau ir aš. Tad susumavus komisijos balsus, paaiškėjo „Kalėdiniai Raseiniai 2019“ prizininkai:

1 vieta – Rugilė Franckevičienė

2 vieta Kornelijus Kučinskis

3 vieta Greta Budreckienė

4 vieta Benas Deikus

5 vieta Astrėja Vaitkevičiūtė

Na, o daugiausiai pačių raseiniškių palaikymo (net 517 „patinka“) sulaukė Kornelijos Pikčiūtės atsiųsta nuotrauka. 

Prizų be rėmėjų nebūna, tad nuoširdžiai noriu padėkoti ištikimiesiems rėmėjams: LR Seimo vicepirmininkui Arvydui Nekrošiui, UAB IZORA ir  generaliniam direktoriui Edmundui Čėsnai, ekologiškų prekių krautuvėlei „TĖJA“ , UAB Progmera, Reginos Ašmontienės knygynui, Visuomenės sveikatos biurui, Šeimos Grožio salonui ir savininkei Loretai Petraitienei, Raseinių Dekanato šeimos centrui ir vadovei už 7-erių metų globą Irenai Dambrauskaitei.

Ačiū informaciniams rėmėjams: savaitraščiui „Alio Raseiniai“, internetiniam portalui „Raseinių naujienos“, kraštietis.lt, raseiniai tv.lt ir mano krastas.lt .

Visas konkurse dalyvavusias nuotraukas rasite FB paskyroje „Raseiniškiai“.

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarų
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus

Contact Us