Raseinių naujienų portalas

Kultūra

RMMVB ir jos filialai dalyvavo Saugesnio interneto savaitės renginiuose


Saugesnio interneto diena tai daugelyje pasaulio šalių minima iniciatyva, kuri tapo svarbiu įvykiu informacinio raštingumo kalendoriuje. Prasidėjusi nuo ES SafeBorders iniciatyvos 2004 m. Saugesnio interneto diena išplėtė savo geografines ribas ir dabar minima 150 pasaulio šalių. Saugesnio interneto diena 2020-aisiais metais vyko vasario 11 d.

Iniciatyvos tikslas – atkreipti dėmesį į aktualius skaitmeninius iššūkius, skatinti saugesnį, ypač vaikų ir jaunuolių, naudojimąsi internetu ir skaitmeninėmis technologijomis.

Lietuvoje įvairios šviečiamosios saugesnio interneto veiklos vyko visą savaitę, organizuojant teminę akciją „Saugesnio interneto savaitė“.

Šviečiamosios saugesnio interneto veiklos vyko visą savaitę ir Raseinių Marcelijaus Martinaičio viešojoje bibliotekoje bei jos filialuose. Buvo suorganizuotos 57 akcijos veiklos, kuriose dalyvavo 478 lankytojai. Jie rinkosi į renginius bibliotekose, dalyvavo tiesioginėse transliacijose, diskutavo apie internetinius sukčius. Vaikai dalyvavo pamokėlėse ir viktorinose saugaus interneto tema. Visų šių veiklų tikslą atspindi pagrindinis savaitės šūkis – „Kurkime geresnį internetą kartu!“

RMMVB informacija

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarų
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus

Contact Us