Raseinių naujienų portalas

Kultūra

Dailės studijos iliustracijų paroda „Mano mėgstamiausia knyga“

Raseinių Marcelijaus Martinaičio viešojoje bibliotekoje atidaryta Raseinių rajono kultūros centro dailės studijos mažųjų menininkų  iliustracijų paroda „Metų knyga-2019“. Ši paroda skirta vaikų literatūros metų knygos rinkimams. Bendraujant su bibliotekos darbuotojais, kilo idėja iliustruoti vaikiškas knygas. Parodoje eksponuojama 18 vaikų sukurtų knygų iliustracijų. Prieš iliustruojant studijoje kartu net skaitėme tas knygas, kurias ir iliustravo mažieji menininkai.

Parodos atidarymo metu bibliotekos informacinių paslaugų ir vaikų literatūros skyriaus vedėja Jolanta Gudeikytė papasakojo apie kiekvienais metais organizuojamus „Metų knygos rinkimus“.  Buvo pasidžiaugta spalvingais dailės studijos vaikų kūriniais.

Parodos atidaryme buvo  paskelbti jaunųjų piešėjų pasiekimai ne tik respublikoje, bet ir pasaulyje. Buvo  apdovanoti piešinių  konkursų diplomantai bei laureatai. Džiugu, kad dailės studijos jaunieji menininkai buvo pastebėti keturiuose  tarptautiniuose meninės kūrybos konkursuose: Rumunijoje (konkurse „Rudens spalvos“-keturios prizinės vietos), JAV (Kolorado valstijos Kosmoso centro rengtame tarptautiniame konkurse „Kosmoso tyrinėjimas“ 10 vaikų apdovanoti padėkomis už kūrybiškumą), JAV Hiustone (piešinių konkurse „Tarptautinis pelėdų festivalis“- 12 padėkų), Japonijoje (20-ajame JQA Tarptautiniame aplinkosauginio vaikų piešimo konkurse-14 dalyvių apdovanoti organizatorių kalendoriais ir konkurso bukletais).

Kviečiame aplankyti parodą, kuri veiks visą kovo mėnesį.

Teksto ir nuotraukos autorė:

RRKC studijos (dailės) vadovė Dalia Rapalytė

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarų
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus

Contact Us