Raseinių naujienų portalas

Naujienos

Per karantiną padaugėjo paauglių apsinuodjimo alkoholiu atvejų

Per karantiną padaugėjo paauglių apsinuodijimo alkoholiu atvejų, pastebi vaiko teisių gynėjai.

„Jei paprastai per mėnesį mes tokių pranešimų turėdavome vieną–du, tai dabar per keturias šios savaitės dienas jų turime jau aštuonis“, – sako Vilniaus miesto vaiko teisių apsaugos skyriaus vedėjas Gedas Batulevičius.

Vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnyba praneša, kad per pirmas keturias šios savaitės dienas Vilniaus mieste užregistruoti aštuoni paauglių piktnaudžiavimo alkoholiu atvejai, iš jų septyni apsinuodijimai. Paaugliai gydomi ligoninėje.

Kauno mieste per tą patį laikotarpį fiksuoti penki paauglių apsinuodijimo alkoholiu atvejai.

„Kai pradedame aiškintis situacijas, išaiškėja, kad tėvai buvo darbe, o vaikai namuose. Trūko priežiūros. Vaikai, naudodamiesi tuo, kad nereikia eiti į mokyklą, kad nėra tėvų šalia, nesilaikė karantino, susitiko su draugais ir vartojo alkoholį“, – pasakoja G. Batulevičius.

Pasak vaiko teisių specialistų, nors paauglys gali būti vienas namuose, tačiau už jo veiksmus atsako tėvai ar kiti atstovai pagal įstatymą. Jie taip pat privalo užtikrinti, kad vaikas laikytųsi karantino reikalavimų.

„Pagal teisės aktus paaugliai gali būti vieni namuose, tačiau tėvų atsakomybė yra pasirūpinti jų užimtumu, ką vaikai veiks likę vieni namuose. Tėvai turi domėtis kur vaikas yra ir ką veikia. Šiandieniniame pasaulyje turime nemažai galimybių ir pagalbininkų, juk turime įvairių ryšio priemonių ir reikia jomis naudotis“, – sako G. Batulevičius.

Lietuvoje kol kas dviejų savaičių karantinas paskelbtas pirmadienį. Taip pat sustabdytas ugdymo procesas, uždarytos mokyklos ir darželiai. 

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarų
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus

Contact Us