Raseinių naujienų portalas

Kita

Sukūrę pramaną apie netikrus pinigus, sukčiai išviliojo senolių santaupas

Kovo 23-ąją, per pusdienį,  Šiaulių apskrities policijos pareigūnai pradėjo net tris ikiteisminius tyrimus dėl sukčiavimų, nuo kurių nukentėjo trys senjorai: Raseinių rajone, Viduklėje, gyvenantis 81 metų vyras neteko 1400 eurų, Šiauliuose gyvenanti 71 metų moteris -2300 eurų, 77 metų šiaulietė sukčiams atidavė 650 eurų ir banko mokėjimo kortelę, kuria pasinaudojus, buvo pasisavinti dar 2382 eurai.Senolių santaupas sukčiai išviliojo, sukūrę pramaną apie netikrus pinigus, kuriais šie neva disponuoja.

Visiems jiems paskambino policijos pareigūnais prisistatę nepažįstami asmenys ir išgąsdino, pranešdami, kad jie pašte ar parduotuvėje mokėdami mokesčius, atsiskaitė netikrais eurais, kad yra pradėtas tyrimas ir reikia patikrinti, ar pas juos nėra daugiau padirbtų pinigų. Senjorams buvo liepta surinkti visas namuose esančias santaupas ir pateikti pas juo ateisiančiam pareigūnui. Pokalbio metu jie buvo išgąsdinti pasakojimais, kad pašto darbuotojos, nešiodamos pensijas, išplatino netikrus pinigus, kad į bankomatus banko darbuotojai prideda netikrų eurų, kad vienos šiaulietės net mokėjimo kortelė galinti būti netikra. Tariami pareigūnai pas senolius atvykdavo labai greit po telefoninio skambučio. Skubėdavo, kad pastarieji apie skambutį nespėtų papasakoti artimiesiems ar kaimynams. Paėmę pinigus, o iš vienos šiaulietės dar ir banko mokėjimo kortelę, kuri esanti, ko gero, taip pat netikra, išeidavo į gatvėje stovintį automobilį jų patikrinti.

Senjorai – patiklūs žmonės, net pareiškimus iš jų pinigus paėmusiesiems apsimetėliams pareigūnams parašė, prašydami atlikti pinigų ir banko kortelės ekspertizę. Nesulaukę grįžtančių tyrėjų, senoliai nueidavo pas kaimynus pasipasakoti, kad pateko į bėdą, nes pas juos rado padirbtų kupiūrų.

Ir niekaip negalėjo patikėti kaimynų iškviestais tikraisiais policijos pareigūnais, kurie aiškino, kad jų pinigai pateko į sukčių rankas. Tik 81-nerių metų Viduklės gyventojas po to, kai atėjusysis išėjo į automobilį patikrinti jo pinigų ir greit negrįžo, pats nusekė įkandin tikrintojo ir, neberadęs  prie kiemo stovinčio jokio automobilio, suprato, kad pateko ant sukčių kabliuko. Na, o  šiaulietės iki paskutinės minutės vis tikėjo, kad netrukus nepažįstamieji sugrįš.

Vienintelė taisyklė, kurią reikėtų atminti visiems, norintiems išvengti sukčių ir sugriauti jų nusikalstamus kėslus, tai įsikalti į galvą, kad tikri policijos bei kitų institucijų paereigūnai ar banko darbuotojai po gyventojų namus nevaikšto ir pinigų netikrina. Jei bus rimtų įtarimų dėl netikrų pinigų, būsite pakviesti į teisėsaugos instituciją ir situaciją aiškinstės ten. Po namus tikrinti pinigų vaikšto tik netikri tikrintojai.

                  Šiaulių apskr. VPK atstovė spaudai Gaila Smagriūnienė

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarų
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus

Contact Us