Raseinių naujienų portalas

Politika

Tarybos posėdis vyko nuotoliniu būdu

Šiandien pirmą kartą, bent jau Raseinių rajono istorijoje, vyko nuotoliniu būdu organizuotas tarybos posėdis. Už pastangas garsūs aplodismentai Raseinių rajono savivaldybės administracijos Bendrųjų reikalų ir informacinių technologijų skyriaus specialistams, kuriems vadovauja Rimantas Simonavičius.

Pradėdamas vesti išskirtinį posėdį, rajono meras A. Bautronis pasiūlė nenusižengti tradicijoms, ir pasveikinti gimtadienius šventusius tarybos narius. Kolegos kukliai paplojo. Tačiau ne visos tradicijos buvo išlaikytos, Lietuvos himno niekas negiedojo, nors būtent taip prasideda kiekvienas tarybos posėdis. Bet čia tik nereikšminga smulkmena, kuri tikrai gali būti ištaisyta.

Prie posėdžio, surengto nuotoliniu būdu, prisijungė ne visi 25 politikai, nedalyvavo tvarkietis V. Karabinas, Rasų atstovas R. Zubiela ir valstietis R. Gunevičius.

Vieni tarybos nariai nuotoliniu būdu suorganizuotame posėdyje prisijungė būdami namuose, kiti savo darbo vietose. Sprendimo projektus pristatė savivaldybės administracijos darbuotojai iš tarybos posėdžio salės. Svarstyti 3 sprendimo projektai, kurie yra būtini priimti įsigaliojus karantinui.

Raseinių krašto politikai net ir nuotoliniu būdu sugebėjo ir „pasipešioti“, ir pajuokauti. Nuotoliniu būdu organizuoto tarybos posėdžio vienintelis trūkumas – balsavimas, jis – vardinis (kiekvienas iš eilės turėjo žodžiu išreikšti sutikimą ar prieštaravimą), tad 3 sprendimo projektus Raseinių tarybos nariai svarstė 1,5 valandos.

Tarybos posėdžio video įrašą rasite čia:

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarų
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus

Contact Us